21 Kasım 2012 Çarşamba

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ(Hazır yufka ile)




Ispanağı haşlayarak iç yapmayı sevgili görümcem Nil Karakayalı'dan öğrendim.Ispanağın otsu tadı yok etmenin yegane yollarından biri olduğunu düşünüyorum.Üstelik yemyeşil rengi  ile tarifi hazırlarken bile keyif veriyor..


Haşlama süresi sadece 1 dk,aslında bitkinin diriliğini öldürmek adına  dakikalarca kavurmaktan daha kolay ve pratik bir yöntem.Yıkadığınız yaprakları kurutmadan hop sıcak suya ıspanaklar...Lezzet ise kavrulmanın aksine daha hafif...

4 adet yufka için Kol böreği tarifim şöyle,

1,5 kilo ıspanağı kesmeden tüm olarak haşlayalım(kök ve sapları hariç),soğuk sudan geçirip,elimizle iyice sıkalım.3-4 kaşık sıvı yağda kavurduğumuz 2 adet orta boy  soğana,kıyarak ekleyelim. Tuz ,karabiber ve pul biber ile lezzetlendirelim.

Börek harcı için,yarım çay bardağı süt,yarım çay bardağı su ,3/4  çay bardağını  sıvı yağı derince bir kapta karıştıralım.Harç 4 yufka için tam geliyor.

Bir yufkayı açın, harcı yarısına fırça ile  yayın.İç malzemeyi  yufka ortasına bir sıra ekleyin.Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın.Harcımızdan tekrar sürelim.Orta sıkılıkta uzun rulo haline getirin.


Elde ettiğimiz ruloları yağlanmış tepsiye dizelim.Üzerine bir yumurtanın sarısını sürelim. Çörekotu ve susamla süsleyebilirsiniz.

Böreklerimiz fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim.(175-200 derece)


Afiyet olsun

1 yorum: