Çocukluğumda sevmezdim iç pilavı,ya baharatından yada ciğer
sevmemezlik.İnsan büyüdükçe damak zevki de gelişiyor.Yıllar içinde kalabalık
misafirimin ve bayram sofralarımın tadı oldu iç pilav ,zengin malzemesiyle göz
ve damaklara hitap eden lezzetiyle…
Hafif tatlımsı tadı , baharatının rengine ve tadına kattığı
dayanılmaz lezzetiyle; işte İç Pilav
250 gr kuzu ciğeri(veya tavuk ciğeri)
1,5 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2,5 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı dolma baharı(tepeleme)
1 çay kaşığı tarçın(tepeleme)
½ çay kaşığı
karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı+2 kaşık zeytinyağı
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Ciğerimizi tavla zarının 2 katı büyüklüğünde
doğrayalım.(Pilavımızda dişe dokunur büyüklükte seviyoruz ciğeri,arzuya göre
daha küçük küp hale getirebilirsiniz)Pirincimizi sıcak suya ıslatalım.Soğanı
yemeklik küp doğrayalım.
Zeytinyağının yarısını pilav tencerenize alın,dolma
fıstığını yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun,soğanları ekleyerek
kavurmaya devam edin.Rengi dönmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin.Tüm
malzememizi,3-4 dk orta hararetteki ateşte kavuralım.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim. Kavurmaya devam
ettiğimiz pirince dolma baharı,karabiber ve tarçını ekleyelim.Kavurma işlemimiz
bitince kuş üzümünü ekleyin.
Sıcak suyumuzu eklediğimizde,kalan zeytinyağı ve tuzu da en
son ekleyip,pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşte alalım.Suyunu çektirdiğiniz pilavı,20-30 dk “sofra bezine”
bohçalayarak,demlendirin.