Roka salatası , balık menümüzün olmazsa
olmazı. Balığın bol olduğu şu sıralarda her hafta sonu balık tüketir olduk.
Lezzetli,
rahiyası kuvvetli bir yeşillik. Nar ekşisi ve sarımsakla soframda hayat bulan haliyle roka salatası için aman
dikkat: Tarife limon suyu da eklendiği
için,nar ekşisini kontrollü eklemekte fayda var. Fazla ekşilik roka tadının
önüne geçmesin .
Tarifte manavda yeni tanıştığım bir domatesi kullandım
: Kaplan domates.Antalya’da üretimine başlanmış.Tohumu ithal, internette araştırmalarım
sonucunda likopen oranı yüksekmiş bu domateste, oldukça lezzetli.Çizgili domates
olarak da anılıyor.Kış mutfağımda domates kullanmayı minimum a indirsem de bu
salata için domates lezzet veriyor.Eşimin evin alışverişini yaparken bu domatesin
adını unutup,evde "leopar domates var mı" demesi
beni gülümsetiyor telefonda J
Tarifim için büyükçe bir bağ
roka kullandım,yıkandı iyice
kurutuldu.Lezzetli yeşil salatalarınızda yeşillikleri mutlaka iyi kurutun,sulu
sulu yeşillikler salatanın tadını bozuyor.
Elinizle iri doğradığınız
rokaları salata kabına alın,domateslerinizin kabuğunu soyun,çok küçük olamayan
küp halinde doğrayın.Sarımsakları eziciden geçirin.
Salatanızı nar ekşisi,limon
suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.
Afiyet olsun.