İnsan tarifine , bir parçayı yakıştırır mı………
Bir kadının ayak bileklerindeki ince deri bağcık kadar zarif
bezelye, tango ritmi ile uyumlu soğan, bakışları ile keskin pirinç, sürpriz hareketle dereotu, havuç kulağımda hoş bir ses ve dans...
OPPPPsss…
Zarif,tane tane..Sade pirinç yememeliyim, bezelye ile başkaaa bir dünyaaaaaaaa…
TangOOOOOOO………Klavye ütünde parmaklarım, kıvrılıyor
adetaaaa….
https://www.youtube.com/watch?v=S98-BIpzZuk
https://www.youtube.com/watch?v=S98-BIpzZuk
Santa Maria ile…..Tango benim izledikçe coştuğum kadını hem mağrur,biraz vahşi, hemde seksi gösteren dansssss…
Devam –devam-devam yola devam hiç bitmesin istersiniz….Kaşık
kaşık tatlı sahte bahar bezelyesi şubat ayında…..Eşe söylenmişsinizdir bu kadar
erken turfanda alınır mı diye biryandan yemeklik çıkmadı firik sevinirsiniz.Pirinçle
tango kıvraklığı ve zerafetttttttttttttttt..Dereotu manalı bakışşşşşşşşşşş ve
ATEŞ…..
Durmaz bu danssss…OLMAZ ! OLMAZ BİTMEMELİ BU DANS
DAMAKLARDA……….
1 CUP
Baldo pirinç
1+1/2 CUP Taze
bezelye
2/3 CUP havuç
1/3 CUP Zeytinyağı
1 Teaspoon tuz
½ + 1 +1/3 CUP Sıcak
su
1 Adet Orta boy kuru soğan
8-12 dal dereotu (arzuya göre)
Bezelyeleri 3 Cup su ile 8-10 dk haşlayın. Zeytinyağını
pilav tencerenize alarak,yemeklik küçük doğranmış soğanı ekleyin 1-2 dk
kavurun, ardından küçük küp doğranmış havucu
ve küçük küp havucu ekleyin.1-2
dk daha kavurun, pirinci ekleyin.
Pirinci 3-4 dk. kavurduktan sonra, yıkanmış ve suyu
süzülmüş bezelyeyi ekleyin.1-2 dk kavurun tuzu ekleyin. Ardından sıcak suyu
ekleyerek,pilavı pişirin.
Sofra bezine bohçalayarak 15 dk kadar dinlendirin. Ilınan pilavınıza arzuya
göre ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
Pilavınızı harmanlayın.Ilık veya soğuk tüketin.