Fırın yemekleri, özellikle
balık hanımların kurtarıcısı. Hazırlaması kolay, diğer yandan bir –iki malzeme ile hazırlayacağınız sosla
lezzetlendireceğiniz nefis bir yemek elde edebiliyorsunuz. Ben yanına sütlü ve
kremalı patates hazırladım. Yeşil salata olmazsa olmaz.
Bu sosu deneme yöntemiyle elde ettim, benim damak zevkime
göre önemli olan sos tadının balık tadının önüne geçmemesi. Tarif benden
denemesi sizden ….
1 kilo levrek veya çupra(lüfer veya palamut’a da
yakışacağını düşünüyorum)
Sos malzemesi:
¾ çay bardağı zeytinyağı
8-10 dal maydanoz
7-8 diş sarımsak(ezilmiş)
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
Tuz
Yıkanmış ve ayıklanmış balıkların yan yüzüne bıçakla çizik
atın,içini bıçakla açın.Sos malzemesini bir kasede karıştırın.Sosu,tatlı kaşığı
yardımıyla önce balığın iç kısmına
kalan sosu üzerine pay edin(özellikle bıçakla kesik attığınız yan kısıma)
Fırında 45-50 dk ,175-200 dercede pişirme sürenizin son 20 dk sı ızgara
konumuna getirerek pişirin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder