2 Şubat 2014 Pazar

Karışık Omlet




Günaydın….Mutlu pazarlar. Şöyle  keyifli bir omlete ne dersiniz?
Omletlerim sebzeli ise bazen sebzelerin diriliğini kaybetmesini istemiyorum. Şöyle hafif dişe dokunmalı….

Bunun için temel prensip, sebzelerin bir miktar iri doğranması ve doğru zamanda yumurtanın eklenmesi…

Sizde bu tarz omlet severseniz ,buyrun tarife geçelim….


Malzemeler,
2 yumurta
2 çorba kaşığı süt
5 dilim sucuk
4-5 adet orta boy kültür mantarı
1 adet yeşil biber
1 kibrit kutusu kaşar peyniri.
Zeytinyağı veya tereyağ
Tuz karabiber pul biber
Mantarları boyuna kalın dilimleyin. Biberleri aynı incelikte halkalayın. Yağınızla birlikte tavanıza alarak yumuşaklığını giderinceye kadar kavurun. Diğer yandan sucukları dilimleyin. Sebzelere ekleyin.

Süt ve yumurtayı bir kasede çırpın. İnce kesilmiş kaşarı, baharatları ve tuzu ekleyin.

En son yumurtaları tavanıza ekleyin.


 Omleti isterseniz ters yüz yapmadan isterseniz tabak yardımıyla çevirerek, harlı olmayan ateşte kapağı yarım  kapalı pişirin.
Afiyet olsun.


1 yorum: