25 Temmuz 2017 Salı

YABANİ SEMİZ OTU YEMEĞİ (Pirpirim,Tohumatan)



Şu ara bahçemizde o kadar taze ki!.....Suladığımız sürece her daim tazecik. Nam-ı diğer “tohum atan,pirpirim”.....

Aslında yabani ot gibi olsa da balık gibi tam bir omega 3 kaynağı…Hatta balıktan fazla omega 3 yağ asitleri içerdiği uzmanlar tarafından söyleniyor. Mevsiminde bol tüketmek lazım.
Böreği, yemeği, salatası ,diblesi her nasıl olursa…



Yemeği kıymalı-pirinçli yıllardır evimizde pişer. Zaman içinde kıymasız lezzeti sever olduk. Tarifim kıymasız ancak soğanı yağda pembeleştirme esnasından 100-150 gr kıyma da ekleyebilirsiniz.

Semiz otu ve sebze yemeği severlere gelsin tarif :

2 bağ civarında semizotu
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak(arzuya göre)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı pirinç
Yarım limon suyu
¾ çay bardağı sıvıyağ
2-3 orta boy domates
½ çay kaşığı karabiber
Tuz



Semizotunu kalın dallarından ayıklayın. Domatesi arzuya göre küp doğrayın veya rendeleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Çelik tencereye aldığınız soğan ,sıvı yağ ve domates salçasını hafif kavurun. 




Sıra ile semiz otu, domates, pirinç ekleyin. Karabiber ve tuz  serpiştirin. Tencere kapağı kapalı orta hararetteki ateşte pişirin.
(1-2 kez  karıştırmanız yeterli)Arzuya göre ½ çay bardağı sıcak su ekleyin.
Ateşten almaya yakın yarım limon suyunu ekleyin(Semiz otunun otsu  tadını yok eder)

Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt ile tükentin.

Afiyet olsun








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder