Domates özünü aslında derin dondurucuya koymak için
hazırladığım kabuğu soyulmuş küp domateslerin kabuklarını değerlendirmek adına
yapıldı.
İsterseniz 10 gün boyunca
domates kabukları az tuzlayarak ve bir kapalı buzdolabında kapta
biriktirerek de yapabilirsiniz.(Kayınvalidemin yöntemi)
Benim domatesim 4.5 kilo idi…
Dilerseniz dondurmadan da 7-10 gün içinde tüketebilirsiniz.
Domates çorbaları, sebze yemekleri v.s ye arzu ederseniz küp dondurulmuş ve kavanoz
içinden kullanarak….
Tarifimiz son derece kolay;
4.5 Kilo domates kabuğunu çelik tencere alın,1 çorba kaşığı
salamuralık tuz ekleyin.
Orta hararetli ateşte kabuklar ince derisinden
ayrılıncaya kadar pişirin.
Kevgire boşaltın ve ilk sıcaklığı geçince elinizle
veya tahta kaşıkla sürterek kabukların ayrılmasını sağlayın.
Elde ettiğiniz püreyi buz kalıplarına doldurarak dondurun.
Küpleri poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın.
Not : Yemeğinize eklerken içindeki tuz miktarını göz önünde bulundurun.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder