23 Temmuz 2017 Pazar

Domates özü



Domates özünü aslında derin dondurucuya koymak için hazırladığım kabuğu soyulmuş küp domateslerin kabuklarını değerlendirmek adına yapıldı.
İsterseniz 10 gün boyunca  domates kabukları az tuzlayarak ve bir kapalı buzdolabında kapta biriktirerek de yapabilirsiniz.(Kayınvalidemin  yöntemi)

Benim domatesim 4.5 kilo idi…

Dilerseniz dondurmadan da 7-10 gün içinde tüketebilirsiniz. Domates çorbaları, sebze yemekleri v.s ye arzu ederseniz küp dondurulmuş ve kavanoz içinden kullanarak….
Tarifimiz son derece kolay;

4.5 Kilo domates kabuğunu çelik tencere alın,1 çorba kaşığı salamuralık tuz ekleyin. 


Orta hararetli ateşte kabuklar ince derisinden ayrılıncaya kadar pişirin. 


Kevgire boşaltın ve ilk sıcaklığı geçince elinizle veya tahta kaşıkla sürterek kabukların ayrılmasını sağlayın.


Elde ettiğiniz püreyi buz kalıplarına doldurarak dondurun. Küpleri poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın.

Not : Yemeğinize eklerken içindeki tuz miktarını göz önünde bulundurun.


Afiyet olsun









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder