Hep söylerim ne
salatası yaparsanız yapın kerameti sosunda diye…
Hangi sebzeye ne sos yakışıyor, bazen deneyimle bazen
bildiğiniz şekliyle sofralarınızda yer alıyor.
Hepimiz çeşitli salatalar yapıyoruz ancak benim soframda
salataya eklenen baharat çok önemli keza semizotu salatasında da öyle…
Bu salata da keramet sumak sirke sarımsak….Olmazsa olmaz .
Bazen yorumlar alıyorum….”Şunu eklemedim nefis oldu”….. Bir
de ekleyerek deneseniz kim bilir neler olacak.
Eğer benim tariflerime güveniyorsanız lütfen ölçü ve
malzemeye uyunuz, nacizane önerim…
Salatamız et yemekleri yanına çok yakışıyor. Özellikle
köfteler….
Tarife yabani diye isim eklememin sebebi, doğal ortamında
sulandığı zaman çıkan bir sebze/ot olduğu için. Yetiştirme olanlarına göre
biraz daha sert tadı var. Şansım var iken
en tazesinden ,en yabani ,en doğal şekli ile bana özel işte semiz otu
salatası :
Yarım bağ civarı yabani semiz otu
1 adet domates
1 orta boy salatalık
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak
3 çorba kaşığı sirke (elma veya üzüm)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz
Semiz otunu kalın dallarından ayırın(İnce dalların bir
kısmını salatanıza eklemekten çekinmeyin).Domatesi ve salatalığı küp doğrayın. Sarımsağı
ezin. Tüm malzemeyi harmanlayın .
Finalde bize ve size afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder