Toros’larda yayla evlerinde kalabalık olunur misafir
sofralarında,kıyma kaburgadan orta yağlı
koyun ve dana eti, soğan,domates, maydanoz,salça yoğurma derecesinde
karıştırılıp,taş fırınlarda odun ateşinde
kara tepsilerde pişirilir.
Kara tepside pişirmenin nedeni,tepside açılan küçük açılan mayalı
hamurların kızgınlaşmış
taştaki ısıyı dengede tutması.
Fotoğraflar,pişirim Namrun(Çamlıyayla’dan),eğer birgün Mersin
Toroslar’da bir yayla evine misafir olursanız,mutlaka ev sahibinden rica edin…Yanına bol köpüklü ayran veya şalgam,bol yeşillik ve limon.
Malzemeler
600 gr dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek)
400 gr soğan (soyulmuş)
400 gr domates(kabuğu soyulmuş)
Yarım demet maydonoz
1 kaşık ev biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 kaşık yoğurt
½ çay bardağı sıvıyağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz)
Hazırlanışı
Soğan , domatesiniz elde ince doğrayın.Tuz karabiber tatlı
pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyin.Enson yağınızı ve
yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın.
Arzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir.
Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır.
Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktır.Asla fırından
gelince sarmalayarak hamurlaştırmayın
Artan lahmacunu 1-2 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak
tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı
poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz
Nefis gorunuyor, ellerinize saglik. Sormak istedigim bir nokta var, tarifte yogurt var. Acaba yogurt nasil bir etki sagliyor? Tesekkurler.
YanıtlaSilYoğurdu içe eklediğimiz için odun fırınında iç'in kurumasını önlüyor ve daha lezzetli olmasını sağlıyor.Beğeniniz için teşekkürler.
Silİnşallah yeni tariflerimi de paylaşırım..Sevgiler .
YanıtlaSilKinoa
YanıtlaSilharika gözüküyor kinoa
Cidden güzel gözüküyor
YanıtlaSilHititbet Giris
http://hititbetgiris.com/