Sevgili Ayten Aygenli ‘ nin soframız
için en sade ve lezzetli haliyle
hazırladığı Meksika Fasulye salatasını unutmak mümkün değil…Yayla soframızı
renklendirdi bu salata.
Aslında piyaz yapmaktan çok bir farkı yok ama ben bu
Meksikalıyı tahinle tanıştırdım J
Öyle ya ,biz salatalarda tahin sosu seviyoruz….Kırmızı biber ve kornişon turşu
da pek yakıştı…
Denemek ister misiniz ?
400 gr Meksika
fasulyesi
3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
5-6 adet kornişon turşu
Kapya biber
Tahinli sos için,
1,5 çorba kaşığı tahin
2 küçük diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı limon
suyu
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve su
Konserve suyundan süzdürdüğünüz fasulyeleri salata kabına
alın. Taze soğan ve maydonozu ince
kıyın. Kornişon turşu ve biberi minik doğrayın.
Sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırın, sosa bir
tutam maydanoz ekleyin. Su ile tahinli sosu inceltin(kontrollü olarak su
eklemenizi öneririm)
Tüm malzemeyi(kapya biber hariç) kat kat fasulyenize
ekleyin. Sosunuzu da ekleyin. En son kapya biber ve zeytin ile süsleyin.
Afiyet olsun…
Merhaba
YanıtlaSilMasa örtüsü beni çocukluğuma götürdü. Ellerinize sağlık tarifleriniz özenli güzel bizden akdenizden.