16 Kasım 2013 Cumartesi

Karidesli yeşil salata




Kışlık yeşillikler şimdi bol,limon bol….Karides ise bütün kış tazecik. Büyük şehirlerde, jumbo  karidesin  kilosunun 60 Lira’ya kadar çıktığını biliyorum. Balık lokantalarında ise menüde yüksek rakamlarda. Mersin’de şu anda kilosu 30-35 TL ,biraz turfanda diyebileceğimiz bir rakam. Aralık ayından sonra 20 liraya kadar düşüyor kilo fiyatı….
Ama salatanıza altın dokunuşu yapabileceğiniz bir lezzet karides , ev balık menümüzde çeşit oldu karidesli balık salata… Elbette donmuş ürün kullanmanız mümkün ,tercih sizin…
Tarif aslında bir klasik evimizde salata olarak, ama karides işin içine girince sos değişiyor…
Taze karides nasıl haşlanır, salatamız sosunda  neler var tarifimizde …
Unutmadan Balık menümüz, karidesli  yeşil salata ile birlikte Roka salata ve Barbun Tava ‘dan  ibaretti.




Fotoğraftaki çatal ve bıçağa gülmek yok, gözü şehir trafiğinden dönmüş balığımızı satın alan  bir eş tarafından hazırlandıJBir cumartesi  öğlen ve akşam yemeğini  birleştiren yemeğimizi keyif içinde yedik..


10 Adet Jumbo Karides
7-8 yaprak kıvırcık marul yaprağı
3 dal taze soğan
1 adet domates
7-8 dal maydonoz
Tuz

Karidesi haşlamak için;
Soğan kabuğu ve sirke

Sos İçin alternatif öneriler;
1)Limon suyu, zeytinyağı( arzuya göre sarımsak)
2)Limon suyu, zeytinyağı,4-5 kaşık mayonez

Tencerenize  suyu alın, karideslerin üstünü geçecek kadar su ile doldurun. Sirke ve soğan kabuğu ekleyin.( sirke ve soğan kabuğu karides haşlanırken çıkan ağır kokuyu önlüyor)suyunuzla birlikte  karidesler kaynadıktan sonra 10-15 dk karidesleri haşlayın. Soğumuş karidesleri önce kafasını kopararak, ardından ayaklarını alarak, sırt kabukları temizleyin.

Salatalık malzemenizi doğrayın.(Marul 0.5 cm, maydonozlar  ve taze soğan ince, domatesler küp).

Salata tabağınıza  marul ,taze soğan ,maydanoz sırasıyla alın, ortaya domates ve ayıklanmış karides olarak dizin…
Sos tercihlerinize tuz ekleyerek  bir kasede karıştırın, servisten 5 dk önce salatanıza gezdirin…
Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder