29 Kasım 2013 Cuma

Sirkeli Kabak

Sirkeli kabak ,3 hafta önce Bodrum/Gökova 'da 2 hafta süren Tekne gezisinde öğrendiğim lezzet...Arkadaşlarla nefis bir tatilin ardından eve dönüş....Aklım hem seyahat hemde bu lezzette takılı kalınca sizlerle paylaşmadan edemedim.
47 metrelik KUZEYT de keyifli saatler geçirdik.Kasım ayı başlarında Gökova' da her mevsimi yaşıyorsunuz.Yağmurla uyandığımız,güneşi keyifle batırdığımız,sisli havadan nemlendiğimiz,sıcaktan bunaldığımız anlar oldu.Bere, polar, mayo, çorap,eşofman, pilaj terliği...)

Mutfakta çeşitli lezzetler yaptık,başrol de ben olmak üzere......Bazımız çok acıkıp çiğ balık yemeğe kalktı :)



Karaya çıkan personel ağaca bile tırmandı :) Sude' nin parmağında güneş...Sadun Boro anısına ....


 Gün batımında hep beraber...İngiliz Limanın da  karaya ayak basmak....



Karada yürüyüş ,güneşi küpemiz de batırdık....Teknenin konforu


      Sualtı /sualtı -üstü denemeler...Gün batımı






 Toprak oyuncakları ile gelmiş tekneye:)



Dostların ikramı Mastika Likörü ve Sirkeli kabak..İlk kez tattım:)




Mastika likörü evde denenebilir mi bilmiyorum ama Sirkeli kabak tam teknede tattığım kıvamdan daha çıtır oldu .Püf nokta sirkeJ Bulamacı kabağıma göre ölçüledim. Bildiğiniz kabak kızartmaları gibi yumuşamıyor.
Malzemeler:

400-500 gr kabak
1,5 çay bardağı buğday unu
1 çay bardağı su veya soda
3 çorba kaşığı sirke
Tuz
Kızarmak için sıvı yağ
Servis için,süzme yoğurt,dereotu ,sarımsak,tuz


Un, sirke, tuzu derince kaseye alalım, azar azar su ekleyerek karışımı pütürsüz hale getirelim. Kabağımızı tırtıklı bir bıçakla kazıyalım. Verev şekilde 3-4 cm lik dilimleyelim. Kızartma yağımızı kızgın hale getirelim. Bulamaca buladığımız kabak dilimlerini kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartalım.


Bol dere otlu  sarımsaklı yoğurtla sıcak servis yapalım. Sarımsaklı yoğurdu kabaklarınızın üstüne döktüğünüz takdirde yumuşayacaktır. Ayrı ayrı servis önerim.

Tarif için Çoşkun ağabey e teşekkürler…Sizlerle tatil keyifti Subutay, Hikmet, Esin, Hüseyin, Elif, Adem , Ayşen, Mustafa ağabey, Çoşkun ağabey, Sinan, Yıldız, Aykut, Zeynep ve Ferhan...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder