Sevgili Nevin Musaoğlu’nun kabak yağlısı tarifini okuduğumda
bir kızartma sever olarak işte tam benlik tarif demekten kendimi alamadım. Lezzetin içinde kabak ve dereotu olunca, bu tarifin içinde peynirde olmalı deyip işe koyuldum.
Benim mutfağımda hayat bulan haliyle ve tam ölçüsüyle kabaklı-
peynirli pişi….
Teşekkürler Nevin hanım...
300 gr kabak
500gr un
1Adet kuru soğan
1 paket kuru maya
Yarım demet dereotu
100 -150 gr beyaz peynir
Kabak ve soğanı rendenin ince kısmı ile rendeleyin,(suyunu
sıkmayın)dereotunu ince doğrayın.
Malzemeyi karıştırın,mayayı ekleyin.Yavaş
yavaş unu ekleyerek, elinize yapışan bir hamur elde edin(elimi spatula ile temizledim).1
saat sıcak bir ortamda mayalandırın.
Elinizi yağa batırarak, hamur parçalarına
şekil verin.Kızgın yağa atarak pembeleşinceye kadar kızartın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder