15 Nisan 2012 Pazar

KABAKLI-PEYNİRLİ PİŞİ



Sevgili Nevin Musaoğlu’nun kabak yağlısı tarifini okuduğumda bir kızartma sever olarak işte tam benlik tarif demekten kendimi alamadım. Lezzetin içinde kabak ve dereotu olunca, bu tarifin içinde peynirde olmalı deyip işe koyuldum.


Benim mutfağımda hayat bulan haliyle ve tam ölçüsüyle kabaklı- peynirli pişi….

Teşekkürler Nevin hanım...



300 gr kabak

500gr un

1Adet kuru soğan

1 paket kuru maya

Yarım demet dereotu

100 -150 gr beyaz peynir

Kabak ve soğanı rendenin ince kısmı ile rendeleyin,(suyunu sıkmayın)dereotunu ince doğrayın.


Malzemeyi karıştırın,mayayı ekleyin.Yavaş yavaş unu ekleyerek, elinize yapışan bir hamur elde edin(elimi spatula ile temizledim).1 saat sıcak bir ortamda mayalandırın.



Elinizi yağa batırarak, hamur parçalarına şekil verin.Kızgın yağa atarak pembeleşinceye kadar kızartın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder