Tabildot menü sunan bir restauranta gittiğinizde mis gibi
kızarmış kadınbudu köfteyi gördüğünüz zaman,”hımmm dünden kalan pilavı
kadın budu köfte yapmışlar” düşüncesine hangimiz kapılmamışsızdır ki
….Bence mahsuru yok,yanlız ahçı şehriyeli pirinç pilavı kullanmışsa vay
haline,köftenizi böldüğünüz zaman o şehriyeler sırıtır köfte içinde….
İster haşlanmış pirinçle ister artmış birkaç kaşık pirinç pilavı ile yapabileceğiniz nefis köfte
tarifim,pilavınız sade olsun J
600 gr köftelik kıyma(az yağlı)
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışta:
½ çay bardağı galeta unu
½ çay bardağı buğday unu
1 yumurta
Kızartmak için 2-3 su bardağı sıvı yağ (ay çiçek)
Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve
kıymayı alın.Kavurun.Kıymanızı ateşten almaya yakın,rendelenmiş ve suyu
sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.1 dk kadar kavurup,kıymanızı soğumaya bırakın.
Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira,yoğurma
esnasında parçalanmasın).
Yoğurma kabına soğumuş kıyma,çiğ kıyma,haşlanıp süzülmüş
pirinci alın.Yumurtayı ve baharatları ekleyin.Köfte harcınızı yoğurun.En az 2
saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
Kızartma aşamasında,yağınız derin kızartma tencerenize
alın.Köftelerinize iri oval şeklini
verin.
Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede
karışıma bulayın,ardından çırpılmış
yumurtaya…Kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder