12 Nisan 2012 Perşembe

KADIN BUDU KÖFTE


Tabildot menü sunan bir restauranta gittiğinizde mis gibi kızarmış kadınbudu köfteyi gördüğünüz zaman,”hımmm dünden  kalan pilavı  kadın budu köfte yapmışlar” düşüncesine hangimiz kapılmamışsızdır ki ….Bence mahsuru yok,yanlız ahçı şehriyeli pirinç pilavı kullanmışsa vay haline,köftenizi böldüğünüz zaman o şehriyeler sırıtır köfte içinde….
İster haşlanmış pirinçle ister artmış birkaç kaşık  pirinç pilavı ile yapabileceğiniz nefis köfte tarifim,pilavınız sade olsun J





600 gr köftelik kıyma(az yağlı)

1 adet iri kuru soğan

1 yumurta

1 kahve fincanı pirinç

1 çay kaşığı kimyon

½ çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz.


Hazırlanışta:

½ çay bardağı galeta unu

½ çay bardağı buğday unu

1 yumurta

Kızartmak için 2-3 su bardağı sıvı yağ (ay çiçek)



Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın.Kavurun.Kıymanızı ateşten almaya yakın,rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.1 dk kadar kavurup,kıymanızı soğumaya  bırakın.
Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira,yoğurma esnasında parçalanmasın).



Yoğurma kabına soğumuş kıyma,çiğ kıyma,haşlanıp süzülmüş pirinci alın.Yumurtayı ve baharatları ekleyin.Köfte harcınızı yoğurun.En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.



Kızartma aşamasında,yağınız derin kızartma tencerenize alın.Köftelerinize  iri oval şeklini verin.


Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın,ardından  çırpılmış yumurtaya…Kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder