Semizotunu, çiğ tüketmeyi daha çok seviyorum.Tencerede sulu
yemek olarak piştiği zaman sanki bu nazik ot’a haksızlık etmişim gibi
geliyor.Yazın bahçelerde tarlalarda futursuzca türeyen bu ot,aslında tambir sağlık kaynağı…Omega 3
zengini.
Şimdilerde pazar tezgahlarında tazecik yüzünü göstermeye başladı,nefis
yoğurtlu tadıyla işte tarif:
Malzemeler
15-20 dal semizotu (ayıklanmış bir kase kadar)
4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 adet orta boy salatalık
1 tatlı kaşığı kuru nane(tepeleme)
2-3 diş sarımsak
Süsleme için,
Semiz otu yaprağı,havuç,zeytin ezmesi,zeytinyağı.
Semizotlarını temizleyin, dalları körpe ise yapraklar ile
birlikte ayıklayın.Bir adet salatalığı rendeleyin,ezilmiş sarımsak,kuru nane ve
süzme yoğurt ile iyice karıştırın,en son ayıkladığınız semizotlarını ekleyin.
Servis tabağına alarak , arzuya göre semizotu yaprakları,havuç,zeytin
ezmesi ile süsleyerek ve zeytinyağı
gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder