2 Nisan 2012 Pazartesi

Semizotu Mezesi



Semizotunu, çiğ tüketmeyi daha çok seviyorum.Tencerede sulu yemek olarak piştiği zaman sanki bu nazik ot’a haksızlık etmişim gibi geliyor.Yazın bahçelerde tarlalarda futursuzca türeyen  bu ot,aslında tambir sağlık kaynağı…Omega 3 zengini.
Şimdilerde pazar tezgahlarında  tazecik yüzünü göstermeye başladı,nefis yoğurtlu tadıyla işte tarif:



Malzemeler

15-20 dal semizotu (ayıklanmış bir kase kadar)

4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 adet orta boy salatalık

1 tatlı kaşığı kuru nane(tepeleme)

2-3 diş sarımsak

Süsleme için,

Semiz otu yaprağı,havuç,zeytin ezmesi,zeytinyağı.


Semizotlarını temizleyin, dalları körpe ise yapraklar ile birlikte ayıklayın.Bir adet salatalığı rendeleyin,ezilmiş sarımsak,kuru nane ve süzme yoğurt ile iyice karıştırın,en son ayıkladığınız semizotlarını ekleyin.

 

Servis tabağına alarak ,  arzuya göre semizotu yaprakları,havuç,zeytin ezmesi ile süsleyerek ve  zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder