16 Şubat 2014 Pazar

Kremalı-Füme somonlu karışık sebzeli tam buğday makarnası


4-5 gündür hastayım….Grip beni  de vurdu. Üstüne bir de hiç şimdiye kadar tanışmadığım  bir acı da geldi: Bel ağrısı..Her ikisini  de yatak dinlenmesi   ile atlatma çabasındayım. 

Geçen ay ,Girit mübadil yemekleri   facebook  grubunda da paylaştığım  http://portakalvecicek.blogspot.com.tr/2014/01/yumurtali-vruvez.html 
tarifim ,sayfada Ocak 2014 tarifi ve fotoğrafı seçildi.Sayfa  adminlerinden sayın Aydan Üstkanat (Star gazetesi köşe yazarı ve gastronomi  uzmanı) sağolsun  makarnalutfen.com’dan sponsorluk alarak hediyelerimi gönderdi.Teşekkür ederim.
Küçücük kutudan bir dünya organik lezzetler çıktı…Çeşitli makarnalar, közlenmiş biber, hardaliye içeceği, çorba karışımları, güvem reçeli……Makarnalutfen.com ile ilgili bilgi almak isterseniz lütfen linki tıklayın.




Malzemeler  çeşitli olunca hangisini denesem diye düşünürken, elim  karışık sebzeli tam buğday makarnasına gitti. Tam buğday makarnası bizim evde tüketilen bir lezzet değil ama bundan sonra öyle görünüyor ki, soframız da arayacağız .Lezzeti çok hoşuma gitti. Sade , rendelenmiş köy peyniri ile tereyağlı  nefis olacağına eminim.
Kremalı makarnaları çeşitli lezzetlerle tatlandırmayı  sevdiğim için , bu sefer tam buğday makarnası da böyle sunmayı düşündüm. Tarifimize geçelim mi?

75 gr karışık sebzeli tam buğday makarnası(1 büyük çay bardağı)
Kremalı sos için,
3 teable  spoon(tbs) krema
3 tbs makarnanın haşlama suyu
2 tea spoon(ts) pesto sos
2 ts toz permezan peyniri
Süslemek için,
Kıyılmış maydanoz, füme somon dilimleri, ince kıyılmış biber turşusu


Makarnanızı kaynamış suya biraz tuz ekleyerek haşlamaya alalım. Makarna  haşlanırken , 3 ölçek suyu sos tavamıza  alalım, krema, parmezan, pesto sosu da ekleyerek iyice karıştıralım. Önce kısık ateşte, ardından ısıyı yükselterek köpürünceye kadar sürekli karıştırarak suyunu yok edinceye kadar pişirelim.
Servis için, haşlanmış makarnayı servis tabağınıza alın, sıcak sosu üzerine gezdirin, füme somon parçaları, kıyılmış maydanoz ve biberle süsleyin. Arzuya göre taze çekilmiş karabiber ekleyin.
Tarif 1 kişiliktir. Arzuya göre ölçüleri artırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not :Arzuya göre Pesto sosu evde de yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder