4-5 gündür hastayım….Grip beni de vurdu. Üstüne bir de hiç şimdiye kadar
tanışmadığım bir acı da geldi: Bel
ağrısı..Her ikisini de yatak dinlenmesi ile atlatma çabasındayım.
Geçen ay ,Girit mübadil yemekleri facebook grubunda da paylaştığım http://portakalvecicek.blogspot.com.tr/2014/01/yumurtali-vruvez.html
tarifim
,sayfada Ocak 2014 tarifi ve fotoğrafı seçildi.Sayfa adminlerinden sayın Aydan Üstkanat (Star
gazetesi köşe yazarı ve gastronomi uzmanı) sağolsun makarnalutfen.com’dan sponsorluk alarak hediyelerimi
gönderdi.Teşekkür ederim.Geçen ay ,Girit mübadil yemekleri facebook grubunda da paylaştığım http://portakalvecicek.blogspot.com.tr/2014/01/yumurtali-vruvez.html
Küçücük kutudan bir dünya organik lezzetler çıktı…Çeşitli
makarnalar, közlenmiş biber, hardaliye içeceği, çorba karışımları, güvem
reçeli……Makarnalutfen.com ile ilgili bilgi almak isterseniz lütfen linki
tıklayın.
Malzemeler çeşitli
olunca hangisini denesem diye düşünürken, elim
karışık sebzeli tam buğday makarnasına gitti. Tam buğday makarnası bizim
evde tüketilen bir lezzet değil ama bundan sonra öyle görünüyor ki, soframız da
arayacağız .Lezzeti çok hoşuma gitti. Sade , rendelenmiş köy peyniri ile
tereyağlı nefis olacağına eminim.
Kremalı makarnaları çeşitli lezzetlerle tatlandırmayı sevdiğim için , bu sefer tam buğday makarnası
da böyle sunmayı düşündüm. Tarifimize geçelim mi?
75 gr karışık sebzeli tam buğday makarnası(1 büyük çay
bardağı)
Kremalı sos için,
3 teable spoon(tbs)
krema
3 tbs makarnanın haşlama suyu
2 tea spoon(ts) pesto sos
2 ts toz permezan peyniri
Süslemek için,
Kıyılmış maydanoz, füme somon dilimleri, ince kıyılmış biber
turşusu
Makarnanızı kaynamış suya biraz tuz ekleyerek haşlamaya
alalım. Makarna haşlanırken , 3 ölçek
suyu sos tavamıza alalım, krema,
parmezan, pesto sosu da ekleyerek iyice karıştıralım. Önce kısık ateşte,
ardından ısıyı yükselterek köpürünceye kadar sürekli karıştırarak suyunu yok
edinceye kadar pişirelim.
Servis için, haşlanmış makarnayı servis tabağınıza alın,
sıcak sosu üzerine gezdirin, füme somon parçaları, kıyılmış maydanoz ve biberle
süsleyin. Arzuya göre taze çekilmiş karabiber ekleyin.
Tarif 1 kişiliktir. Arzuya göre ölçüleri artırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not :Arzuya göre Pesto sosu evde de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder