21 Şubat 2014 Cuma

Zeytinyağlı Sebzeli Bahar Pilavı


İnsan tarifine , bir parçayı yakıştırır mı………
Bir kadının ayak bileklerindeki ince deri bağcık kadar zarif bezelye, tango ritmi ile uyumlu soğan, bakışları ile  keskin pirinç, sürpriz  hareketle dereotu, havuç kulağımda hoş bir ses ve dans...
OPPPPsss…
Zarif,tane tane..Sade pirinç yememeliyim,  bezelye ile başkaaa bir dünyaaaaaaaa…
TangOOOOOOO………Klavye ütünde parmaklarım, kıvrılıyor adetaaaa….

https://www.youtube.com/watch?v=S98-BIpzZuk

Santa Maria ile…..Tango benim izledikçe coştuğum  kadını hem  mağrur,biraz vahşi, hemde seksi gösteren dansssss…
Devam –devam-devam yola devam hiç bitmesin istersiniz….Kaşık kaşık tatlı sahte bahar bezelyesi şubat ayında…..Eşe söylenmişsinizdir bu kadar erken turfanda alınır mı diye biryandan yemeklik çıkmadı firik sevinirsiniz.Pirinçle tango kıvraklığı ve zerafetttttttttttttttt..Dereotu manalı bakışşşşşşşşşşş ve ATEŞ…..
Durmaz bu danssss…OLMAZ ! OLMAZ BİTMEMELİ BU DANS DAMAKLARDA……….


        1          CUP  Baldo pirinç
1+1/2        CUP Taze bezelye
    2/3         CUP havuç
    1/3         CUP Zeytinyağı
      1           Teaspoon  tuz
½ + 1 +1/3 CUP  Sıcak su
1 Adet Orta boy kuru soğan
8-12 dal dereotu (arzuya göre)

Bezelyeleri 3 Cup su ile 8-10 dk haşlayın. Zeytinyağını pilav tencerenize alarak,yemeklik küçük doğranmış soğanı ekleyin 1-2 dk kavurun, ardından küçük küp doğranmış havucu  ve  küçük küp havucu ekleyin.1-2 dk daha kavurun, pirinci ekleyin.
Pirinci 3-4 dk. kavurduktan sonra, yıkanmış ve suyu süzülmüş bezelyeyi ekleyin.1-2 dk kavurun tuzu ekleyin. Ardından sıcak suyu ekleyerek,pilavı pişirin.

Sofra bezine bohçalayarak 15 dk  kadar dinlendirin. Ilınan pilavınıza arzuya göre ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
Pilavınızı harmanlayın.Ilık veya soğuk tüketin.



8 yorum:

  1. Tango eşliğinde zeytinyağlı-sebzeli bahar pilavı... Farklı bir ritm eşliğinde, yaşamın içinden farklı bir tat yakalamışsınız. Sağlıklı bir yemeği güzel bir müzik eşliğinde pişirmek insana bahar enerjisi de verir mutlaka.
    Yöresel yemeklerde de açıklamalarınız çok net oluyor. Emeğinize sağlık.
    Selam-sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule hanım ,teşekkür ederim.Erken bahar coşkusunu yakaladım bu tarifimde...Sizlerle paylaşmadan edemedim:)Sevgiyle....

      Sil
  2. Ailesinden uzakta olan ve yemek yapmak zorunda olan biz öğrenciler için mükemmel bir site özel bir yemek yapmak istediğimde sitenizi özellikle ziyaret ediyorum bügünde yorum yapmak nasipmiş klavyenize sağlık

    YanıtlaSil
  3. merhaba keriman hanım rica etsem karadut şurubu tarifi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  4. ÇOOOOK hoş gözüküyor makbule hanım ellerinize sağlık, bir öğrenci olarak uyguluyorum şuanda neticesini size yazacağım, çok teşekkürlerimi sunarım, biz öğrencilere böyle yemekler lazım...

    YanıtlaSil
  5. Sebze ile Pilav bence iç açıcı değil ama evkler tartışılmaz :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, blogunuz çok hoş, beğenerek okudum, takibe aldım, ben de sizi beklerim, sevgiler, www.mekilaningezegeni.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  7. acayip mükemmel gözüküyor efendim ellerinize sağlık <3 feci acıktım, çekimlerinizde muhteşem olmuş fotoğraflar insanın miğdesini açıyo bayıldım resmen

    YanıtlaSil