12 Şubat 2013 Salı

Zeytinyağlı Enginar Kalbi

  Konserve özellikle hazır konserveleri mutfağımda tüketmeyi sevmiyorum,ama market raflarında dizilmiş cam kavanoz içinde ışıl ışıl sebzeleri de görünce dayanamıyorum.Konu bir de enginar olunca,enginar ayıklamak tamam,ama kalbi nasıl çıkacak bu muhteşem sebzenin?
  Fikrim olmadığı için, marketin sepetinde yerini aldı cam kavanoz. Bir hafta kadar o mutfak tezgahında bana, ben ona bakıştık.Nasıl pişirebilirdim?
   İnternette  araştırma yapip,bir tarif uygulaması da yapmak  istemedim…Sunumu,malzemeleri ve pişirme şekli her zamanki gibi bana özgü olmalı deyip,işe koyuldum.

   Sonuç olarak nefis bir lezzet çıktı hoş bir sunumla, bence pratik ve sevdiklerinizle paylaşacağınız davet sofralarınıza yakışacak  Zeytinyağlı enginar kalbi.

Tarifimize gelince

  
15 adet konserve enginar kalbi
2 su bardağı taze iç bezelye
2 küçük adet havuç
1 adet orta boy kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limonsuyu
Tuz

İç bezelyeleri 10 dk kadar  sıcak suda bekletip süzün.Zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar zeytinyağınızı yakmadan kavurun.Bezelyeleri soğana ekleyerek kavurmaya devam edin(2-3 dk).Küp doğranmış havuçları  da ekleyerek sebzelerimizi kavurmaya devam edelim.(1-2 dk) .1,5 çay bardağı sıcak suyu ,tuz ve şekeri sebzelerimizi 7-8 dk kadar az harlı ateşte pişmeye bırakalım,suyunu süzdüğünüz enginar kalbi ve limon suyunu yemeğinize ekleyerek ,5 dk kadar tencere kapağınızı yarım açarak yemeğinizin suyunu tam çektirin.


Yemeğinizi servis tabağına alarak soğuk tüketiniz.Arzuya göre dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Görüntü muhteşem. Eminim çok da lezzetlidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde dereotu sevmeyen bir eş olursa...Ancak bu kadar :(

      Sil