Bu tarifi bundan 2 yıl önce ilk okuduğumda taze kekik yerine kuru fesleğen yakışır dedim.
Bu tarifin asıl lezzetini veren fesleğen,çünkü domates çorbasında fesleğenin inanılmaz yakıştığını düşünüyorum..Cafe Fernando'nun pembe domatesli tarifi,benim ölçülerimle yayla ekşi yerli domatesli kuru fesleğenli ölçülerimle yapılınca inanılmaz bir lezzet çıkt.Kapya biberi ekledim közleme esnası....
Bir çorba için fırınlama tekniğinizi benim mutfağımla tanıştırdığınız için teşekkürler Cafe Fernando,Cenk Bey...
1.100 gr yaz domatesi
1 adet irice soğan
1 adet kapya biberi
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
3-5 diş sarımsak
3 kaşık zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı karabiber
4-5 bardak ılık su
Tuz
Domateslerinizin, bıçak yardımıyla dal bağlantılarını oyarak temizleyin, enine 1-1,5 cm dilimleyin. Fırın tepsinize veya cam fırın kabınıza dizin. Soğanlarınızı halka doğrayıp, halkalarına ayırın. Sarımsakları iri doğrayın. Domateslerin üzerine yerleştirin.
Kuru fesleğen, tuz ve şekeri serpiştirin. Zeytinyağınızı domateslerin üzerine ekleyin.
Fırınınızı 10 dk ısıtın, 40-45 dk fırında malzemelerinizi pişirin (ben mini fırında 180-200 derecede pişirdim).
Pişen malzemeleri çorba tencerenize alın,
.
Ezilmiş malzemenize su ekleyerek 1-2 taşım kaynatın karabiberini ekleyin, kruton ekmek ve dil peyniri ile servis yapın.
Bunu muhakkak denemem lazim :) Malesef yaz tomatesi Isvecte ekim ayinda zor bulurum... Artik supermarkeye nebulusam denerim... Saygilar
YanıtlaSilÇok lezzetli bir çorba ..Şiddetle öneriyorum Tyglina.
Sil