26 Eylül 2013 Perşembe

ANASONLU KURABİYE



 



    Yayla komşumuz Sevgi abla’nın kurabiyesi.Tarif orjinalde anasonlu değil,çörek otu ile lezzetlendirilmişti.Ben küçük bir değişiklik yaparak sadece anasonlu yaptım.
    Yaylaya acilen kurabiye kalıbı almak lazım…Yeğenlerimden kalan oyuncak parçası işe yaradıJ






Çay saatlerinize çooook yakışacak,kıtır kıtır bir lezzet. Mutlaka deneyin…

400-450 gr un
2 çorba kaşığı sirke
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ(Ayçiçek+zeytinyağ )
½ Çay bardağı anason
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat(1-2 damla limon suyu ile kabartılacak)

Ununuzu eleyin.Un,karbonat ve limonsuyu hariç malzemeleri yoğurma kabınız alın.İyice karıştırın.Karbonatı ekleyin limon suyu ile kabartın.Azar azar unu ekleyerek elinize hafif yapışan hamuru elde edin.

Hamuru  30 dk. Kadar buzdolabında dinlendirin.

Tezgahınızı unlayın.yaklaşık 2cm kalındığında hamuru merdane yardımıyla veya elinizle inceltin.
Kalıpla kestiğiniz hamurları ,tepsiye dizerek.150-170 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Elinize sağlık Yanında ince belli bardakta demlide çayyy ohhh mis sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :)
    Beste'nin Naneleri grubundaki künefe fotoğraflarınızın cazibesi beni blogunuza çekti :)
    Tek tek gezinirken bu tarife rastladım. Anasonu her türlü severim. Hamurişlerinde, çay olarak ve tabii ki rakı halinde de... Eminim leziz bir kurabiyedir. Deneyeceğim en kısa zamanda. Tek farkla: Margarin ucubesi yerine halis tereyağı ile :) Ve tabii aşırı endüstriyel ayçiçek yağı da kullanmadan. Gördüğüm kadarıyla, doğal ve yerelden yanasınız. Sanırım siz de hak verirsiniz bu tarife margarini ve ayçiçek yağını değdirmenin bir parça haksızlık olduğuna : )
    İçtenlikle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu Hanım size hak vermemek elde değil...100 küsür tarifimin için etiketlere dikkat ederseniz 48 adet etiketle Zeytinyağı şampiyon:) 2 etikette sadece margarin var.Tarif elbette tereyağla da olur.Ama ben orjinal tarife sadık kalarak yayınladım.Evime bende pek margarin sokmuyorum,3-4 ayda bir paket oda hamur işleri için...
      Doğal ve yerelden yanayım,çünkü bu konuda çok zengin bir bölgede yaşıyorum.Buda benim şansım diyelim...Sevgiler

      Sil