8 Kasım 2014 Cumartesi

Derin dondurucuda ezilmiş nohut saklama



Çukurova mutfağı nohutu sever. Aslında pratik olsun diye nohutun pişmiş çeşitli  şekillerini de derin dondurucu da bulundururuz.
Ezmesi de bunlardan birisi)Neden ezilmiş bulundururuz…Elbette Humus için.



Nohut ezmesini yapmanın çeşitli yolları var…Ben vaktim eski usulü kullanıyorum , kevgirde bileğe kuvvet  ezme yolu ile….Kepçe ile kendi suyundan ekleyerek. Kolayca eziliyor....

Başka bir yolu pişirme sürecinde helme olmuş nohutun kabuklarının tek tek temizlenmesi ve mutfak robotu tarafından ve/veya elblendırı tarafından ezilmesi…Kabuklar asla  girmemeli !Bir başka saklama şekli kabuklar ayıkladıktan sonra poşetlemek...
Kevgirde posa kalır :)

Hangi yolu denerseniz deneyin, nohutunuz el kremi kıvamında olsun..

Arzu ettiğiniz miktarlarda  ambalajlayın ve derin dondurucuda saklayın. Kullanmadan 3-4 saat önceden oda sıcaklığında bekletmeniz yeterli…Derin dondurucuda bekleme süresi 1 yıl.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder