Çukurova mutfağı nohutu sever. Aslında pratik olsun diye
nohutun pişmiş çeşitli şekillerini de derin
dondurucu da bulundururuz.
Ezmesi de bunlardan birisi)Neden ezilmiş bulundururuz…Elbette
Humus için.
Nohut ezmesini yapmanın çeşitli yolları var…Ben vaktim eski usulü kullanıyorum , kevgirde bileğe kuvvet ezme yolu ile….Kepçe ile kendi suyundan ekleyerek. Kolayca eziliyor....
Başka bir yolu pişirme sürecinde helme olmuş nohutun
kabuklarının tek tek temizlenmesi ve mutfak robotu tarafından ve/veya
elblendırı tarafından ezilmesi…Kabuklar asla girmemeli !Bir başka saklama şekli kabuklar ayıkladıktan sonra poşetlemek...
Kevgirde posa kalır :)
Hangi yolu denerseniz deneyin, nohutunuz el kremi kıvamında
olsun..
Arzu ettiğiniz miktarlarda
ambalajlayın ve derin dondurucuda saklayın. Kullanmadan 3-4 saat önceden
oda sıcaklığında bekletmeniz yeterli…Derin dondurucuda bekleme süresi 1 yıl.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder