Atom deyince aklınıza ne geliyor? Benim bir Albert Einstein, birde
Mersin’de sokakta satılan ve tüm meyve sularının bir miktar balla
karıştırılarak elde edilen ciddi anlamda enerji veren karışık meyve içeceği J
Einstein lezzetime konu olacağını bilemezdi elbet…
Ne demiş Ünlü Fizikçi “Ön yargıları parçalamak,atomu
parçalamaktan zordur”…Bu gün mutfakta kuru acı biberin sadece pul biber ve
yemeklerde kullanılacağı yönündeki ön yargıyı yok ettim , yoğurtlu süper acılı bir meze yaptım….Acı severseniz
tam size göre.
Yaylada bahçede yetişen top süs biberler kurutularak
yeşil renginden kırmızıya dönüştü….Diğer
süs biber kuruları ile birleşerek acı toz biberimiz hazır….
Bir miktarı mezede kullanmak üzere ayrıldı, bir kısmı da
zeytin yağ , biberiye, sarımsaklı olarak zeytin yağı ile buluştu…..Bakalım başka neler yapılacak?
Tarifte esas olan baş biber kullanılması, zeytin yağ ile bir
miktar ısıtılması biberin acısını ön plana çıkartıyor.
9-10 Adet top süs biber(arzu ettiğiniz kurumuş acı biberi
kullanabilirsiniz)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Koyu kıvamda sarımsaklı süzme yoğurt
Kuru nane (arzuya göre)
Biberleri saplarından ayırın ,mümkün olduğu kadar
tohumlarını temizleyerek elinizle parçalayın. Eldiven kullanmanızı öneririm.
Tavaya aldığınız biberlere zeytin yağını ekleyin.Kısık ateşte
kontrollü olarak ısıtın.Soğumaya alın.
Soğumuş biberleri sarımsaklı yoğurtla buluşturun, arzuya
göre kuru nane ekleyin, iyice karıştırın.
Servise hazır….Hafta sonunuz tatlı, mezeniz acılı olsun …
Çok Güzel olmuş ellerinize sağlık. Tarifi, akışını şiir gibi okudum ayrıca tebrikler.
YanıtlaSilNursevin hanım tariflerime minik hikayeler yazmayı seviyorum...Teşekkür ederim.
Sil