15 Kasım 2014 Cumartesi

ATOM MEZE




Atom deyince aklınıza ne geliyor? Benim bir Albert Einstein, birde Mersin’de sokakta satılan ve tüm meyve sularının bir miktar balla karıştırılarak elde edilen ciddi anlamda enerji veren karışık meyve içeceği J

Einstein lezzetime konu olacağını bilemezdi elbet…

Ne demiş Ünlü Fizikçi “Ön yargıları parçalamak,atomu parçalamaktan zordur”…Bu gün mutfakta kuru acı biberin sadece pul biber ve yemeklerde kullanılacağı yönündeki ön yargıyı yok ettim , yoğurtlu   süper acılı bir meze yaptım….Acı severseniz tam size göre.

Yaylada bahçede yetişen top süs biberler kurutularak yeşil  renginden kırmızıya dönüştü….Diğer süs biber kuruları ile birleşerek acı toz biberimiz hazır….


Bir miktarı mezede kullanmak üzere ayrıldı, bir kısmı da zeytin yağ , biberiye, sarımsaklı olarak zeytin yağı ile buluştu…..Bakalım  başka neler yapılacak?

Tarifte esas olan baş biber kullanılması, zeytin yağ ile bir miktar ısıtılması biberin acısını ön plana çıkartıyor.


9-10 Adet top süs biber(arzu ettiğiniz kurumuş acı biberi kullanabilirsiniz)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Koyu kıvamda sarımsaklı süzme yoğurt
Kuru nane (arzuya göre)


Biberleri saplarından ayırın ,mümkün olduğu kadar tohumlarını temizleyerek elinizle parçalayın. Eldiven kullanmanızı öneririm.
Tavaya aldığınız biberlere zeytin yağını ekleyin.Kısık ateşte kontrollü olarak ısıtın.Soğumaya alın.




Soğumuş biberleri sarımsaklı yoğurtla buluşturun, arzuya göre kuru nane ekleyin, iyice karıştırın.

Servise hazır….Hafta sonunuz tatlı, mezeniz acılı olsun …


2 yorum:

  1. Çok Güzel olmuş ellerinize sağlık. Tarifi, akışını şiir gibi okudum ayrıca tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin hanım tariflerime minik hikayeler yazmayı seviyorum...Teşekkür ederim.

      Sil