Söylemesi ayıp iyi
pilav pişiririm tane tane dökülür tabağa servis
esnasında ….Hiç mütevazi olmayacağım..
Nohutlu pilav evimizin klasiklerinden….Annemin halası Aliye Taner gözümün önüne gelir,büyük bakır tencerede pilavı havalandırışı ve mis gibi tereyağ kokusu,haydi oturun sofraya çocuklar diye seslenişi.....Unutmadım.
Tam kıvamında
haşlanmış nohut ve tavuk suyu derin
dondurucuda hazır olunca yapması çok pratik. Konserve nohutla hiç denemedim,
fikrim yok… Daha doğrusu konserve nohut u henüz mutfağıma sokmadım demek daha doğru.
Sıcak pilavlar benim mutfağımda mutlaka tereyağlı pişer, hep
hakkını vermeli diye düşünürüm …
Yanına ayranla veya et, sebze yemeklerinizin eşlikçisi….Buyrun
anne mutfağından benim mutfağıma klasiklerden ölçülü tarif…
1,5 Su bardağı baldo pirinç
2,5 Su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu( Ben yarı yarıya su ile seyrelttim)
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Pirincinizi 20 dk ılık suda bekleterek, ardından yıkayarak
ayranlı suyundan arındırın. Suyundan arınmış pirinci erimiş tereyağının üzerine
ekleyerek pilav tencerenizde kavurmaya başlayın.
Pirinçler şeffaflaşınca tuzunu ekleyin.Sıcak tavuk suyunu ve
nohutlarını sıra ile ekleyin. Değirmen karabiberle lezzetlendirin.Kapağı kapalı 15 dk kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tencerenin kapağını kaldırarak , peçete serin…
Sofra bezi ile bohçalayarak 15 dk dinlendirin.
Pilavı havalandırmak lazım :)
Bizim yanında yemeğimiz taze etli fasulye.. Ve ayran….Bir de
soğan mı kırsak J
Afiyet olsun.
Elinize sağlık. beni de çocukluğuma götürdünüz annem de pilavı bakır tencerede pişirirdi hep. Bu arada pilav çok güzel ayrıca tabağa da bayıldım :)
YanıtlaSilTabağım tek Pembe Kekik...Sadece çekimlerde büfeden çıkıyor :)Annemden.Ne mutlu sizi geçmişe götürebildiysem ...Sevgiler.
Sil