Bu gün mutfak çok sıkıcı idi….Çamurlu 2,5 kg kadar ıspanak
yıkadım. Şaka gibi; sirke ve tuzla hem çamurdan arındırmak adına hem de
dezenfekte etme adına yorucu saatler
geçirdim.
Böreklik kısmı,2-3 dk lık haşlanma ile hazırlandı.... Soğan ile buluşacak.
Eller buruş buruş ıspanaklar yıkarken plan
yapıldı…. Köklerin mercimekli yemeğinden sıkıldık.. Şu köklere başka bir lezzet
getirmeli…
Tavasında sonuç mükemmel, tam bir sebze atıştırmalığı….
Sos
tahinli ,tarator sos. Hiç tereddüte
gerek yok çok yakıştı, alternatif olarak
sarımsaklı süzme yoğurtla da
seveceğinize eminim. Geleneksel tanımla bandır bandır ye …
Tarifimize geçelim…
Taze Ispanak kökleri(ben ıspanak köklerimi 2,5 kilo
ıspanaktan elde ettim )
Pane harcı için ,
1 Yumurta
2 çay bardağı buğday unu
½ çay bardağı mısır
unu
1,5 çay bardağı maden sodası suyu
2 çorba kaşığı sirke(elma veya üzüm)
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için ,ay çiçek yağı
Ispanak kökleri 2-3 parmak kalınlığında sapları kalacak
şekilde hazırlanır. Pane harcı için tüm malzeme çırpma teli ile derince bir kasede hazırlanır.
Her bir kök sosa bulanarak, kızgın yağda kızartılır.
Tahinli
tarator sos ile sıcak servis yapılır.
Turptan gül için biraz el becerisi,sebze rendesi ve kürdan kullandım...:)
Afiyet olsun
ellerinize sağlık
YanıtlaSilözge parlak
Teşekkür ederim
Sil