Ne kadar uzun zaman olmuş hazır yufkayı yağa atıp
kızartmayalı…. Nurgün teyzem çocukluğumuzda yapardı, ancak katlama şekli
farklı, yine çiğ kıymadan…
Tarifim 2 yufkadan,200 gr kıymadan… Teyzem yarım yufka şeritlerini
düz katlar, kızarttığı böreklerin
ilk sıcaklığının geçmesine dayanamaz, ayranla damağımızı soğuturak atıştırırdık…
Özlemişim….
Eşimle , pazar günü sabahla öğle yemeği kavuşturan kahvaltımıza konuk oldu kıymalı muska börek…
Tarifimi yufka ve kıyma miktarınıza göre artırabilirsiniz,
ama soğanlı iç damakta eşsiz bir lezzet bırakıyor. Yine de peynirli ve
patatesli içi damak zevkinize bırakarak tarifime geçiyorum.
2 Yufka
150-200 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Karabiber, tuz, pul biber
¾ çay bardağı su
İnce kıyılmış maydanoz (Arzuya göre)
Birinci yufkanızı
yarım katlayın, boyuna 4 parmak kalınlığında şeritler kesin(Kenar şeritler dar olacaktır, yan yana
ekleyerek kalın şerit elde edebilirsiniz veya parçalayarak sarma esnasında diğer
muskaların içine ekleyin) . Her şeridi ortadan 2 ye kesin. Aynı işlemi 2.yufka
için yapın.
Kıymanıza kuru soğanı
rendeleyin, baharat ve tuzla tatlandırın. Su ile yumuşatarak
sürülebilecek kıvam elde edin.
Kestiğiniz şeritlerin ucuna içinizi kaşık yardımıyla ekleyin
.Üçgen şeklini bozmadan, muska şeklini vererek sarın.En son kısmını su ile yapıştırın.
Tüm yufkanızlarınızı tamamlandıktan sonra ,tavanıza muska börekleriniz kalınlığında kızartma
yağını ekleyin.
Altı üstü pembeleşinceye kadar orta hararettedeki ateşte kızartın.
Püf Nokta : Kıyma sulu olduğu için tavanızdan yağ
sıçrayabilir, tavanızın üstünü kapatacak şekilde buharı dışarı verecek tel kullanmanızı öneririm.
2 adet yufka ve 200 gr kıyme ile 28-30 adet börek elde edersiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder