30 Aralık 2014 Salı

Kavurmalı mantar dolması



Yılın son pazar günü bu kadar keyifli bir lezzet mekanına kahvaltı için giderde nasıl dönüşte mutfak tezgahında sabahtan derin dondurucudan çıkarıp sonra yerine koymayı unuttuğunuz kavurma ile baş başa kalırsanız ne yaparsınız?

Noel keki ve kavurma!!



Gattini’ye keyifli bir pazar kahvaltısı için gittim eşimle.80-90 kişilik konukları bekliyoruz. Mekanın tarzını belirleyen ögeler sizi kapıda karşılıyor...



Hazırlıklar son sürat...




Sevgili Nilüfer in, eşinin sahibi olduğu ve işletmeciliğini yaptığı  mekanı çok seviyorum. Nedeni  ise ;Akdeniz’ li tarzı  sıcak dekorasyonu   ve lezzetleri…



Her şey o kadar doğal ki….Çingene pilavı ve zeytin salatası harika. Kadraj da olamayan ,menemen, ıspanaklı gül böreği, peynirli börek, biber kızartma, salçalı sosis ve tatlı finali ayva.
            Eğer  işletmeci sıcaksa ,mekan iki kat sıcak J


Benim favorim rokfor soslu tavuk ve atıştırmalıklar…Salatalar doyurucu.

Elbette işletmecinin  sıcaklığı lezzetlerine de yansıyor, Mersin ‘in kozmopolit yapısını unutmamış. Noel gayri müslüm lezzet sever müşterileri için önemli, kekleri bir o kadar da kurabiyeleri…Butik tarzı, naif …


Noel keki, brendy li…Kek, Noelden 1 hafta 10 gün önce yapılıyor,ara ara brendy ile ıslatılıp Noel e ulaşılıyor. Badem ezmeli üst kaplaması ile tam bir lezzet şöleni…Kuru meyveli...Unutmadan, bu kekin İskandinav ülkerine ait bir noel  keki olduğunu  belirtti kendisi….


“Fotoğrafım geldi” tabii bu nefis hediye ile eve geldiğimde ….Çekim yapıldı.

O an gördüm mutfak tezgahında kavurmayı. Yapacak bir şey yok çözülmüş ve yumuşamıştı……
Şık mini mini bir kek çekimi ve ardından göze takılan kavurma!!!

Hayat zıtlıkla dolu yılın son Pazar günü ………….

3 gün önce manav da çalışan Saim ‘in abla "yeni geldi" diye tiyo vermesiyle aldığım 1 kg  mantar buzdolabında göz kırptı bana…



Kavurmalı Mantar

300 gr hazır kavurma
1 kg ızgaralık kültür mantarı
Taze kaşar peyniri  dilimleri


Kavurmanızı liflerine ayırarak yanmaz tavanıza alın(Hazır kavurma kullandığım için tuz kullanmadım, arzuya göre  baharat olarak kekik,kırmızı biber).Karabiber ekleyin..Yağının erimesi için kurutmadan ısıtın.

Yıkadığınız mantarların sapını kopartın. Tatlı kaşığı ile siyah yerlerini temizleyin.

Fırın kabına  dizdiğiniz mantarları kavurma ile doldurun.Eğer mantar adedi ,  fırın tepsinizin  kapasitesinin üstünde ise,üst üste dizin.Mantarlar piştikçe küçülecek.





30 dk a sonra.....




Fırın kabınızın üstünü alüminyum folyo ile kapatarak  30-40 dk 200 derecede pişirin.Delikler acın,buhar kolayca kaçabilsin....


 Suyunu çekmesine yakın folyoyu açarak kaşar peyniri dilimlerini ekleyin. Kaşar peyniri eridiğinde sıcak servis yapın.:)

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder