Yılın son pazar günü bu kadar keyifli bir lezzet mekanına
kahvaltı için giderde nasıl dönüşte mutfak tezgahında sabahtan derin
dondurucudan çıkarıp sonra yerine koymayı unuttuğunuz kavurma ile baş başa
kalırsanız ne yaparsınız?
Noel keki ve kavurma!!
Gattini’ye keyifli bir pazar kahvaltısı için gittim eşimle.80-90
kişilik konukları bekliyoruz. Mekanın tarzını belirleyen ögeler sizi kapıda karşılıyor...
Hazırlıklar son sürat...
Sevgili Nilüfer in, eşinin sahibi olduğu ve
işletmeciliğini yaptığı mekanı çok
seviyorum. Nedeni ise ;Akdeniz’ li tarzı sıcak dekorasyonu ve lezzetleri…
Her şey o kadar doğal ki….Çingene
pilavı ve zeytin salatası harika. Kadraj da olamayan ,menemen, ıspanaklı gül
böreği, peynirli börek, biber kızartma, salçalı sosis ve tatlı finali ayva.
Eğer işletmeci sıcaksa ,mekan iki
kat sıcak J
Benim favorim rokfor soslu tavuk ve atıştırmalıklar…Salatalar
doyurucu.
Elbette işletmecinin sıcaklığı lezzetlerine de yansıyor, Mersin ‘in
kozmopolit yapısını unutmamış. Noel gayri müslüm lezzet sever müşterileri için
önemli, kekleri bir o kadar da kurabiyeleri…Butik tarzı, naif …
Noel keki, brendy li…Kek, Noelden 1 hafta 10 gün önce
yapılıyor,ara ara brendy ile ıslatılıp Noel e ulaşılıyor. Badem ezmeli üst
kaplaması ile tam bir lezzet şöleni…Kuru meyveli...Unutmadan, bu kekin İskandinav ülkerine ait
bir noel keki olduğunu belirtti kendisi….
“Fotoğrafım geldi” tabii bu nefis hediye ile eve geldiğimde
….Çekim yapıldı.
O an gördüm mutfak tezgahında kavurmayı. Yapacak bir şey yok çözülmüş ve yumuşamıştı……
Şık mini mini bir kek çekimi ve ardından göze takılan
kavurma!!!
Hayat zıtlıkla dolu yılın son Pazar günü ………….
3 gün önce manav da
çalışan Saim ‘in abla "yeni geldi" diye tiyo vermesiyle aldığım 1 kg mantar buzdolabında göz kırptı bana…
Kavurmalı Mantar
300 gr hazır kavurma
1 kg ızgaralık kültür mantarı
Taze kaşar peyniri
dilimleri
Kavurmanızı liflerine ayırarak yanmaz tavanıza alın(Hazır
kavurma kullandığım için tuz kullanmadım, arzuya göre baharat olarak kekik,kırmızı biber).Karabiber
ekleyin..Yağının erimesi için kurutmadan ısıtın.
Yıkadığınız mantarların sapını kopartın. Tatlı kaşığı ile
siyah yerlerini temizleyin.
Fırın kabına
dizdiğiniz mantarları kavurma ile doldurun.Eğer mantar adedi , fırın tepsinizin kapasitesinin üstünde ise,üst üste dizin.Mantarlar piştikçe
küçülecek.
30 dk a sonra.....
Fırın kabınızın üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 30-40 dk 200 derecede pişirin.Delikler acın,buhar kolayca kaçabilsin....
Suyunu
çekmesine yakın folyoyu açarak kaşar peyniri dilimlerini ekleyin. Kaşar peyniri
eridiğinde sıcak servis yapın.:)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder