İki gün önce eşimle
market alışverişimiz esnasında salam ve biberde alalım dediğinde anlam
verememiştim. Bu gün pazar kahvaltısı hazırlarken bir anda tezgahta gördüm
biber ve salam paketini….
Sana bir şey yapacağım dedi )Ben diğer işleri halletmeye çalışırken
baktım söyleniyor :Ben bunu nasıl sivri sivri keseceğim….Çekmeceden mutfak
makasını tezgaha bıraktım….
Çünkü internette fotoğrafları dolaşan salamlı –biberli çiçekleri
görmüştüm.)
En sonunda bana yapmaya çalıştığı süprizi beraber tamamladık
J))Sıradan yaptığımız
kahvaltıya sihirli bir dokunuş yapmak
istemişti….. Kocaman bir gül buketi alsa
,bu çiçeklerin yanında solda sıfır kalır .Süpriz yapan eşimi çok seviyorum….
Evet 1çift salamlı biberli çiçeklerimiz hazırdı … Aman bir tanesinin sapsız olduğu görünmesin :)
Peki ya deneme için parçalanan biberler ne olacaktı. Mutfakta malzeme atılmasından hiç hoşlanmam.Akşam a
menemen yiyeceğiz galiba J
Bir anda aklıma Mersin/ Gözne yaylası yolunda yediğimiz serpme kahvaltı geldi aklıma …
Kahvaltılık
biberli domates sos yapmalı…
Parçalanmış biberleri doğrayarak yanmaz tavaya 2-3 çorba kaşığı zeytin yağ ile alarak kısık ateşte kavurmaya başladım.
Bir süre sonra dışını soyduğum küp doğranmış domatesleri ekledim.Arzuya göre daha iri de doğrayabilirsiniz.
Sıra geldi bu tarifin püf noktasına : Biber ve domates tam
kavrulmaya yakın, tuz ve bir tur değirmen karabiber ekleyin. Fotoğraftaki miktar için yarım
tatlı kaşığı sirke ve bir cimdik şeker…1 dk sonra sosunuzu ateşten alın.
Afiyet olsun JMutlu pazarlar...
Elinize sağlık biz bu biberi kavanozlara sosuyla kışlık hazırlıyoruz çok lezzetli oluyor sevgiler
YanıtlaSilÖneriniz için teşekkürler Özgen,domates zamanı mutlaka denemeli....
Sil