Mersin'de birincisi düzenlenen, Çamlıbel ve Atatürk Caddesi yılbaşı etkinlikleri kapsamında üyesi olduğum Akdeniz Lıons Kulübü’nün standı
bu etkinlik kapsamında yerini aldı. Amaç hem kentli olarak yaşadığımız şehre
katkıda bulunmak, diğer taraftan burslu
öğrencilerimizin eğitimine katkı
olarak hediyelik ve el emeğimiz ürünlerimizi satmak.
Yarın son kez yine
standımız açık olacak…
İş başa düştü,
bilirsiniz 130 tarifimin içinde pek hamur işi yok….Biraz cesaretsizlik, birazda
1-2 denediğim poğaça tariflerinde istediğim lezzeti elde edememem.
Görev paylaşımı
yapılırken, başkanıma bende poğaça yapayım dedim. Kır zincirlerini
portakalveçiçek mutfağı J
Nefisyemektarifleri.com sayfasında dolaşırken görmüştüm bu tarifi.
Sevgili Nilüfer’in tarifi… Admin de video çekmiş sağolsun. Ben neden
yapamıyayım ?
Aslında ilk kez
denediğiniz bir tarifin ölçüleri ile oynamak risk, bir cesaret daha….Satışa
gidecek poğaçalar, bu ne cesaret !!!
Ne yalan söyliyeyim,
video cesaretimi arttırdı…
Önce tadına bakmak
için alanlar, üçer dörder adet eve götürmek için ambalajlamamızı istedi…. Sonuç olarak,2 defa yaptığım poğaçalar 45-48
adet oldu… Arkadaşlarımın tarifini sorması bir keyif, boş sepetle eve döndüm J
Tarifin benim
mutfağıma özgü olması için tarifin özüne bağlı kalarak,1-2 malzemede miktar değişikliği yaptım.Sonuç harika!!
Hafta sonu geldi, sizin de mutfağınız mis gibi poğaça koksun…
600 gr un
Hafta sonu geldi, sizin de mutfağınız mis gibi poğaça koksun…
600 gr un
250 gr katı yağ( margarin, oda sıcaklığında)
1,5 çorba kaşığı kuru maya
2 yumurta(1 tanesinin sarısı ayrılacak)
200 ml süt
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Kuru maya,1 kaşık şeker, ılıttığınız sütü bir kaseye alarak
, mayanın hareketlenmesini sağlayın.
Yumurta, katı ve sıvı yağ, yumurta , tuz,2 kaşık şekeri
yoğurma kabına alın.
Ardından mayayı ekleyin. Ölçtüğünüz unu yavaş yavaş
ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun.
Yumurta büyüklüğünde parçaları çay tabağı büyüklüğünde elde
açarak ,peynir maydanoz karışımını
ekleyin.
Hamuru mekik şeklinde kapatarak, kapanma yeri alta gelecek
fırın tepsisine dizin.
İsteğinize bağlı yumurta sürdükten sonra çatalla çizik
atabilirsiniz veya susam çörek otu ile
süsleyebilirsiniz. 175-200 derecelik fırında pişirin.
Çok güzel gözüküyorlar. Takibe aldım sizi. Sizi de bloguma bekliyorum..http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nilgün hanım....
Sil