27 Aralık 2014 Cumartesi

Pastane poğaçası


Mersin'de birincisi düzenlenen, Çamlıbel ve Atatürk Caddesi yılbaşı etkinlikleri kapsamında üyesi olduğum Akdeniz Lıons Kulübü’nün standı bu etkinlik kapsamında yerini aldı. Amaç hem kentli olarak yaşadığımız şehre katkıda bulunmak, diğer  taraftan burslu öğrencilerimizin eğitimine  katkı olarak  hediyelik ve  el emeğimiz ürünlerimizi satmak.
  Yarın son kez yine standımız açık olacak…

 İş başa düştü, bilirsiniz 130 tarifimin içinde pek hamur işi yok….Biraz cesaretsizlik, birazda 1-2 denediğim poğaça tariflerinde istediğim lezzeti elde edememem.

  Görev paylaşımı yapılırken, başkanıma bende poğaça yapayım dedim. Kır zincirlerini portakalveçiçek  mutfağı J
  Nefisyemektarifleri.com sayfasında dolaşırken görmüştüm bu tarifi. Sevgili Nilüfer’in tarifi… Admin de video çekmiş sağolsun. Ben neden yapamıyayım ?


 Aslında ilk kez denediğiniz bir tarifin ölçüleri ile oynamak risk, bir cesaret daha….Satışa gidecek poğaçalar, bu ne cesaret !!!
  Ne yalan söyliyeyim, video cesaretimi arttırdı…
   Önce tadına bakmak için alanlar, üçer dörder adet eve götürmek için ambalajlamamızı istedi….  Sonuç olarak,2 defa yaptığım poğaçalar 45-48 adet oldu… Arkadaşlarımın tarifini sorması bir keyif, boş sepetle eve döndüm J


  Tarifin benim mutfağıma özgü olması için tarifin özüne bağlı kalarak,1-2 malzemede miktar değişikliği yaptım.Sonuç harika!! 

Hafta sonu geldi, sizin de mutfağınız mis gibi poğaça koksun…

600 gr un
250 gr katı yağ( margarin, oda sıcaklığında)
1,5 çorba kaşığı kuru maya
2 yumurta(1 tanesinin sarısı ayrılacak)
200 ml süt
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

Kuru maya,1 kaşık şeker, ılıttığınız sütü bir kaseye alarak , mayanın hareketlenmesini sağlayın.


 Yumurta, katı  ve sıvı yağ, yumurta , tuz,2 kaşık şekeri yoğurma kabına alın. 

Ardından mayayı ekleyin. Ölçtüğünüz unu yavaş yavaş ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun.
Yumurta büyüklüğünde parçaları çay tabağı büyüklüğünde elde açarak ,peynir maydanoz karışımını  ekleyin. 


Hamuru mekik şeklinde kapatarak, kapanma yeri alta gelecek fırın tepsisine dizin.


İsteğinize bağlı yumurta sürdükten sonra çatalla çizik atabilirsiniz veya  susam çörek otu ile süsleyebilirsiniz. 175-200 derecelik fırında pişirin.

2 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyorlar. Takibe aldım sizi. Sizi de bloguma bekliyorum..http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil