Günaydın……Kolayca yapabileceğiniz nefis bir tost a ne dersiniz?
Tostunuza sebze ekleyerek farklı lezzetlendirmiş olursunuz,
hem de besin değerini yükseltmiş
olursunuz…
Belki sebze yemeyen çocuklarınıza farklı bir alternatif
olabilir. Pratik öğün geçiştirmede hem de sabah kahvaltısında….
Sebze miktarını
tamamen damak zevkinize göre ve ekmek büyüklüğüne göre ayarlamanız
mümkün.
Tarifimize geçelim mi ?
Kültür Mantarı
Etli yeşil biber
Sucuk
Domates
Taze Kaşar peyniri
Tereyağ
Tuz ve Karabiber.
Mantarlarınızı 2-3 mm kalındığında boyuna ve biberlerin
çekirdeklerini çıkararak jülyen iri dilimleyin. Sucuk ve domatesi dilimleyerek
kenara alın.
Isıttığınız tost makinasına önce biber ve mantarları dizin.
Üst ızgarayı da kapatarak, pişirin.
Izgaradan aldığınız sebzelerin ardından
sucukları da aynı şekilde ızgaralayın.
Tost ekmeklerinize (
ben büyük hamburger ekmeği kullandım).Sucukları, sebzeleri, domatesi ve kaşar
peyniri paylaştırın.
Tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
Ekmeklerin üzerini bir miktar yağlayarak, tostunuzu
pişirin….Benim tercihim yanına ayran.
Isırmadan fotoğraf almak olmaz değil mi ama? :))
Afiyet olsun.
tost harika ya günün üç öğünü yenebilecek doyurucu bir lezzet elinize sağlık
YanıtlaSil