19 Ağustos 2015 Çarşamba

Maydonoz Salatası (Atom salata)


Geçen gün gittiğimiz ciğerci’de bize servis yapan eleman eşimle bir süre BJK sohbeti yapınca ustasına  bağırdı:

“Çek abime bir atom”….

Sofrada yeteri kadar salata olmasına rağmen atomu heyecanla beklemeye başladık… Öyle ya başka ne gelebilirdi ki?


Kesin acı bir şey gelecek diye beklerken, karşımıza gayet tatlı  bir salata çıktı.Böylece ciğerci jargonunda yeni bir isim ve salata öğrenmiş olduk J

Evde yaptığım ile aynı olunca sizlerle paylaşmadan edemedim… Kesinlikle denemelisiniz. Özellikle kömür ızgara etlerinizin ve lahmacun’ un yanına çok yakışıyor.







Tarifin püf noktası :  Maydanozların  kuru olması ve baharatlar  ile salatayı yemeden 1 dk önce harmanlanması.

1 demet maydanoz( kalın bir demet)
1 adet kapya biber
Sumak
Nar ekşisi
Tuz
Zeytin yağ

Maydanozların kalın dallarını ayırın. Yıkayıp kurutun. Kapya biberi 2-3 mm kalınlığında doğrayın.

Parmak kalınlığında doğradığınız maydanoz ile biberi harmanlayın.
Servis tabağına aldığınız karışıma tuz, sumak ,nar ekşisi ve zeytin yağ ekleyerek hazırlayın.

Bizim bu sefer ki tercimiz lahmacun ....
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder