Geçen gün gittiğimiz ciğerci’de bize servis yapan eleman
eşimle bir süre BJK sohbeti yapınca ustasına
bağırdı:
“Çek abime bir atom”….
Sofrada yeteri kadar salata olmasına rağmen atomu heyecanla
beklemeye başladık… Öyle ya başka ne gelebilirdi ki?
Kesin acı bir şey gelecek diye beklerken, karşımıza gayet
tatlı bir salata çıktı.Böylece ciğerci jargonunda yeni bir isim ve salata öğrenmiş
olduk J
Evde yaptığım ile aynı olunca sizlerle paylaşmadan edemedim…
Kesinlikle denemelisiniz. Özellikle kömür ızgara etlerinizin ve lahmacun’ un
yanına çok yakışıyor.
Tarifin püf noktası :
Maydanozların kuru olması ve
baharatlar ile salatayı yemeden 1 dk
önce harmanlanması.
1 demet maydanoz( kalın bir demet)
1 adet kapya biber
Sumak
Nar ekşisi
Tuz
Zeytin yağ
Maydanozların kalın dallarını ayırın. Yıkayıp kurutun. Kapya
biberi 2-3 mm kalınlığında doğrayın.
Parmak kalınlığında doğradığınız maydanoz ile biberi
harmanlayın.
Servis tabağına aldığınız karışıma tuz, sumak ,nar ekşisi ve
zeytin yağ ekleyerek hazırlayın.
Bizim bu sefer ki tercimiz lahmacun ....
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder