Pırasalar tazecik …..Uzun süredir yapmak istediğim böreğim
ile tekrar sizlerleyim. Eğer bu sebzeyi daha çok tüketmek isterseniz , kıyma ile iç harç olarak mutlaka deneyin.
Tadına doyamayacaksınız.
Ben böreğimi kızarttım sebebi dışına buladığım kuru ekmek
kırıntılarının çıtırtısını fırın pişirimine göre damağımda çok hissetme
istediği… Yanılmadım.
Bu harç kesinlikle kreplerinizin içine de çok yakışacak
benden söylemesi….
Malzemeler
3 yufka
6 sap pırasa
150 gr kıyma
2 adet orta boy havuç
2 kaşık sıvıyağ
1 adet küçük boy kuru soğan
Yarım çay bardağı su
Karabiber ,tuz, pul biber.
Harç
2 yumurta akı
¾ çay bardağı süt
¼ çay bardağı sıvıyağ
Kızartmak için
2 yumurta sarısı
Harçtan artan sıvı.
Bulamak için kuru
ekmek unu veya galeta unu
Sıvı yağ.
Önce iç harcımızı hazırlayalım. Pırasaların özellikle beyaz kısımlarını
kullanacağız. Yıkayıp doğrayın.
Havucu kibrit çöpü, soğanı yemeklik iri
doğrayın.
Kıyma ve suyu tavanıza alın. Kıymanın rengi dönerken sıra ile soğan , pırasa, havucu ve
sıvı yağınızı ekleyin( Kıymanız çok yağsız ise yağ miktarını artırın).Pırasalar
yumuşayıncaya kadar kavurun. Baharatlarını ekleyin.
Harcınızı iyice çırpın. Bir yufkayı yarım daire katlamadan
önce harcınız ile ıslatın. Yarım daireyi 3 eşit parçaya bölün. Parçaların geniş
bölümüne iç harcınız ekleyerek kalın rulolar sarın.
Bu ölçüde 9 adet iri börek elde edersiniz.
Sıvı harcınızın artanını yumurta sarıları ile karıştırın.
Böreklerinizi önce yumurtalı sıvıya, ardından dövülmüş un haline gelmiş ekmek
kurusuna iyice bulayın.
Arzu ederseniz daha küçük de sarabilirsiniz..
Yağda kızartın.
Acı tatlı sos veya soya sos ile sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder