8 Kasım 2015 Pazar

Pırasalı Kıymalı Börek



Pırasalar tazecik …..Uzun süredir yapmak istediğim böreğim ile tekrar sizlerleyim. Eğer bu sebzeyi daha çok tüketmek isterseniz  , kıyma ile iç harç olarak mutlaka deneyin. Tadına doyamayacaksınız.

Ben böreğimi kızarttım sebebi dışına buladığım kuru ekmek kırıntılarının çıtırtısını fırın pişirimine göre damağımda çok hissetme istediği… Yanılmadım.

Bu harç kesinlikle kreplerinizin içine de çok yakışacak benden söylemesi….

Malzemeler
3 yufka
6 sap pırasa
150 gr kıyma
2 adet orta boy havuç
2 kaşık sıvıyağ
1 adet küçük boy kuru soğan
Yarım çay bardağı su
Karabiber ,tuz, pul biber.

Harç
2 yumurta akı
¾ çay bardağı süt
¼ çay bardağı sıvıyağ

Kızartmak için
2 yumurta sarısı
Harçtan artan sıvı.
Bulamak için  kuru ekmek unu veya galeta unu
Sıvı yağ.

Önce iç harcımızı hazırlayalım. Pırasaların özellikle beyaz  kısımlarını  kullanacağız. Yıkayıp doğrayın.
 
Havucu kibrit çöpü, soğanı yemeklik iri doğrayın.

 Kıyma ve suyu tavanıza alın. Kıymanın rengi  dönerken sıra ile soğan , pırasa, havucu ve sıvı yağınızı ekleyin( Kıymanız çok yağsız ise yağ miktarını artırın).Pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurun. Baharatlarını ekleyin.
Harcınızı iyice çırpın. Bir yufkayı yarım daire katlamadan önce harcınız ile ıslatın. Yarım daireyi 3 eşit parçaya bölün. Parçaların geniş bölümüne iç harcınız ekleyerek kalın rulolar sarın.
Bu ölçüde 9 adet iri börek elde edersiniz. 
Sıvı harcınızın artanını yumurta sarıları ile karıştırın. Böreklerinizi önce yumurtalı sıvıya, ardından dövülmüş un haline gelmiş ekmek kurusuna iyice bulayın.

Arzu ederseniz daha küçük de sarabilirsiniz.. 



Yağda kızartın.


Acı tatlı sos veya soya sos ile sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder