Ne güzel kokar dereotu…Benim mutfağımın vazgeçilmezlerinden. Hal böyle olunca elimin altında hep olsun istiyorum.. Saksıda bir süre yetiştirdim.
İtiraf etmeliyim ilgilenemedim, kurudu…
Pazarda demet demet görünce dayanamadım. Pazarcıya
sorduğumda şaşırdım. Meğer dereotu Ankara/Beypazarın’dan Mersin’e uzun bir yolculuk yaparmış. .
Derin dondurucu kokusunu kaybetmeyen ancak
diriliğini kaybeden bu otu ; istediğim zaman elimin altında olmasının yolu bu.
Derin dondurucuda saklanacak tüm çiğ gıdalar için temel
prensip “sudan arınmış” olması ise aynı şart dereotu için de geçerli.
Benim yöntemim şöyle:
İstediğiniz miktarda dere otunu kalın dallarından ayırın. Yıkanmış dereotu
nun tam suyunun süzülmesi hava ve ortam şartlarınıza göre bekleyin . Gerekirse havlu ve pamuklu bez içinde tam
kurutun. Yemeklik doğrayın.
Buzdolabı poşetine alarak, havasını aldığınız poşette
dondurucuda saklayınız.
Derin dondurucundan
kullanmak isteğinizde arzu ettiğiniz
miktarda o an kullanabilirsiniz.
Afiyetle…
her şeyi donduruyorum ama bu aklıma gelmemişti..
YanıtlaSilhep de en lazım olduğu anda dolapta bulamadığım bir şeydi dereotu, teşekkürler :)
harika görünüyor tatlım başarılar dilerim
YanıtlaSil