25 Kasım 2015 Çarşamba

Dereotu saklama

Ne güzel kokar dereotu…Benim mutfağımın vazgeçilmezlerinden. Hal böyle olunca elimin altında hep olsun istiyorum.. Saksıda bir süre yetiştirdim. İtiraf etmeliyim  ilgilenemedim, kurudu…
Pazarda demet demet görünce dayanamadım. Pazarcıya sorduğumda şaşırdım. Meğer dereotu Ankara/Beypazarın’dan Mersin’e  uzun bir yolculuk yaparmış. .

Derin dondurucu  kokusunu kaybetmeyen ancak diriliğini kaybeden bu otu ; istediğim zaman elimin altında olmasının yolu bu.
Derin dondurucuda saklanacak tüm çiğ gıdalar için temel prensip “sudan arınmış” olması ise aynı şart dereotu için de geçerli.
Benim yöntemim şöyle:
İstediğiniz miktarda dere otunu  kalın dallarından ayırın. Yıkanmış dereotu nun  tam suyunun süzülmesi  hava ve ortam şartlarınıza göre bekleyin .  Gerekirse havlu ve pamuklu bez içinde tam kurutun. Yemeklik  doğrayın.
Buzdolabı poşetine alarak, havasını aldığınız poşette dondurucuda saklayınız.
 Derin dondurucundan kullanmak isteğinizde  arzu ettiğiniz miktarda o an kullanabilirsiniz.


Afiyetle…

2 yorum:

  1. her şeyi donduruyorum ama bu aklıma gelmemişti..
    hep de en lazım olduğu anda dolapta bulamadığım bir şeydi dereotu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor tatlım başarılar dilerim

    YanıtlaSil