Saç kavurma yayla lezzetimiz….Her neden ise bu lezzeti şehir
evinde yapmak pek aklıma gelmiyor. Sanki hep açık hava da yenilecek bir lezzet gibi
hissederim….
Şimdi biberler tazecik, sarımsaklar tam tadında… Lezzetimin
püf noktası, etin saçta pişmesine yakın sebzelerin eklenmesi ve bu sebzelerin hafif dişe dokunur olması…
Dikkat edeceğiniz diğer bir nokta,etlere saç üzerinde nazik davranmanız:Saç tabanından kaldırarak saçta döndürmek. Liflerine ayrılmış et keyifsiz görüntü verir...
Etler kuşbaşı halde iken 5dk kadar düdüklü tencerede
haşlanıyor, suyu ile beraber saç tavada tam tadına kavuşuyor. Tereyağ olmazsa
olmazım….
Tarifimize geçelim:
500-600 gr az yağlı kuzu kuşbaşı
18-20 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1.5 çorba kaşığı tere yağ
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
1 tatlı kaşığı diş kekik
Tuz
Etimizi 2,5 su bardağı kadar su ile düdüklü tencerenize
alın.5 dk haşlayın.
Saç tavaya aldığınız
etlere haşlama suyunu kepçe ile azar azar ekleyerek, saçta pişmeye yakın
pişirin(Çatal testi yapınız)(Zaman zaman tencere kapağı kapattım sacın üstüne)
Suyunu çeken etlere, tere yağ ve sarımsakları ekleyerek
kavurmaya devam edelim.
Sarımsaklar yumuşayınca doğradığımız biberleri
ekleyelim.
Tüm sebzeler yumuşayınca pul
biber, kekiği ve tuz ekleyerek, bekletmeden ateşten alalım.
Benim tercihim yanına patates kızartması…Bulgur pilavı ve
cacık veya çoban salata da tercih edebilirsiniz.
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder