15 Ağustos 2015 Cumartesi

Saç Kavurma(Sebzeli)




Saç kavurma yayla lezzetimiz….Her neden ise bu lezzeti şehir evinde yapmak pek aklıma gelmiyor. Sanki  hep açık hava da yenilecek bir lezzet gibi hissederim….
Şimdi biberler tazecik, sarımsaklar tam tadında… Lezzetimin püf noktası, etin saçta pişmesine yakın sebzelerin eklenmesi  ve bu sebzelerin hafif dişe dokunur olması…

Dikkat edeceğiniz diğer bir nokta,etlere saç üzerinde nazik davranmanız:Saç tabanından  kaldırarak saçta döndürmek. Liflerine ayrılmış et keyifsiz görüntü verir...

Etler kuşbaşı halde iken 5dk kadar düdüklü tencerede haşlanıyor, suyu ile beraber saç tavada tam tadına kavuşuyor. Tereyağ olmazsa olmazım….

Tarifimize geçelim:

500-600 gr az yağlı kuzu kuşbaşı
18-20 diş sarımsak
1 adet  kapya biber
1 adet yeşil biber
1.5 çorba kaşığı tere yağ
1 tatlı kaşığı tatlı pul biber
1 tatlı kaşığı diş kekik
Tuz

Etimizi 2,5 su bardağı kadar su ile düdüklü tencerenize alın.5 dk haşlayın.
 Saç tavaya aldığınız etlere haşlama suyunu kepçe ile azar azar ekleyerek, saçta pişmeye yakın pişirin(Çatal testi yapınız)(Zaman zaman tencere kapağı kapattım sacın üstüne)

Suyunu çeken etlere, tere yağ ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edelim. 



Sarımsaklar yumuşayınca doğradığımız biberleri ekleyelim.



Tüm sebzeler yumuşayınca pul  biber, kekiği  ve tuz ekleyerek, bekletmeden ateşten alalım.
Benim tercihim yanına patates kızartması…Bulgur pilavı ve cacık veya çoban salata da tercih edebilirsiniz.

1 duble de aslan sütü fena gitmedi hani yanında...Mey grubunun klasiği



Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder