Malum yayla mevsimi yaklaşıyor ……Ufak tefek eksik
ve tamiratlar için gelip gitmeye başladık. Kışın don yapan havanın getirisi
patlayan su borusu ve su saati…Halledildi J
Bu gidip gelmeler esnasında birde köy yufkası sulattık
oradaki dostlara…Sıkmamızı çay eşliğinde yedik.
Bugün manavda yeşil köylü kabağı görünce dayanamadım. Kıtır
görüntüsü cezbetti. Mutfak tezgahına dizip bir süre seyretmeyi seviyorum
sebzeleri, bir süre bakıştık kabak ile….
Köy kabağı ve köy
yufkası ile yeni bir lezzete yelken
açtım ….Atıştırmalık seviyorsanız tam size göre. Portakalvecicek
mutfağına ait özgün tarif daha…Geleneksel malzemelerle...
2 adet irice yeşil
köy kabağı
1 adet iri mantar
½ kapya biber
2 diş taze sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 dal dereotu
2 çorba kaşığı süzme yoğurt.
1 adet kuru köy yufkası
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ.
1 çorba kaşığı buğday unu
2-3 damla sirke
Su
Kızartmak için sıvı yağ
Kabakların dışını derin olmamak kaydıyla kazıyın. Serçe
parmağı kalınlığı kadar dilimleyin. Bardak yardımıyla kabak dilimlerinin
ortalarını çıkararak halkalar oluşturun(Likör bardağı kullandım)
Tavanıza 1,5 çorba kaşığı sıvı yağı alın.Kabakların
içlerinden çıkardığınız daireleri keserek küçültün.2 diş sarımsağı ince
kıyın.Tavaya yağ ve sarımsağı alarak kısa süre kavurun.
Ardından kabak,mantar ve
kapya biberi küp doğraya şekilde tavaya ekleyin. Malzemeleri diri kalacak şekilde kavurun.Soğuması için bir
kaseye alın.
Yufkalarınızı elde kırarak küçültün. Aynı tavaya
tereyağ ve 1 çorba kaşığı sıvı yağı
ekleyin.Yufka parçalarınızı yakmadan kavurun.
Kızartma yağınızı kızdırın.Un sirke su ve çimdik su ile
bulamaç yapın. Bulamaca buladığınız kabak halkalarını kızartın.
Servis tabağını kavrulmuş yufkayı yayın.Kabak dilimlerini
yerleştirin.Yoğurtlu sebze içininizi kabakların ortasına pay edin.
Afiyetle….
Harika bir kabaklı tarif olmuş, elinize sağlık..
YanıtlaSil