19 Mayıs 2015 Salı

Haydari Sarma






   Havalar aniden ısındı, soframız için şöyle soğuk buz bir meze hazırlayayım istedim. Yoğurtlu mezeler her mevsim içine karıştıracağım çeşitli malzemelerle soframda hayat buluyor.
Şimdi salatalıklar tazecik çiçeği başında, çıtır çıtır…..

   Aslında susuz kuru cacık fikri bu tarifi yarattı,ancak cacığın içinde zaten salatalık var,iç malzeme farklı olmalıydı…..Sonra  haydariyi salatalık dilimleri ile buluşturmak fikri, neden olmasın ?Hem yoğurt hem peynir...Salatalığa her ikisi de eşlik eder.
   İsterseniz akşam üstü rakınızla meze atıştırmalık, isterseniz  sos  gibi haydari… Kıvam size kalmış. 


Ancak salatalık içine saracaksanız kesinlikle koyu kıvamlı olmalı. Ben zeytinyağı ile yumuşattım malzememi…

Tarifimize geçelim;
1 kibrit kutusundan biraz iri ezine peynir
1 çorba kaşığı tepeleme süzme yoğurt.
½ tatlı kaşığı kuru nane
Yumuşatmak için zeytinyağı
Boyuna kesilmiş salatalık dilimleri.

Peynirinizi çatalınızla ezin. Yoğurt ve kuru naneyi ekleyerek iyice karıştırın. Kıvam koyu olursa zeytinyağı damlatarak kıvamı yumuşatın.

Salatalığınızı alacalı soyun. İnce ,kıvırılacak incelikle dilimleyin.
Haydarinizi bıçak yardımıyla dilimlere sürün, sıkmadan rulo yaparak kürdanla sabitleyin.

30 dk kadar buzdolabında bekletip soğuk  servis yapın…
Afiyetle

Sevgili Nergis mevsimi Lorlu yapmış,denemek isteyenlere:

http://nergismevsimi.blogspot.com.tr/2015/05/lorlu-rulo-sarma.html



2 yorum:

  1. Bu da değişik bir alternatif olmuş :) Ben daha önce Rulo Cacık, Rulo Buğday Salatası ve en son Lorlu Rulo Sarma olarak yapmıştım, bu da değişik bir alternatif olmuş :) Sıcaklarda her haliyle tercih edilecek, değişikliklere uygun bir tarif aslında.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil