Havalar aniden ısındı, soframız için şöyle soğuk buz bir
meze hazırlayayım istedim. Yoğurtlu mezeler her mevsim içine karıştıracağım
çeşitli malzemelerle soframda hayat buluyor.
Şimdi salatalıklar tazecik çiçeği başında, çıtır çıtır…..
Aslında susuz kuru cacık fikri bu tarifi yarattı,ancak cacığın içinde zaten salatalık var,iç malzeme farklı olmalıydı…..Sonra haydariyi salatalık dilimleri ile buluşturmak
fikri, neden olmasın ?Hem yoğurt hem peynir...Salatalığa her ikisi de eşlik eder.
İsterseniz akşam üstü rakınızla meze atıştırmalık,
isterseniz sos gibi haydari… Kıvam size kalmış.
Ancak
salatalık içine saracaksanız kesinlikle koyu kıvamlı olmalı. Ben zeytinyağı ile
yumuşattım malzememi…
Tarifimize geçelim;
1 kibrit kutusundan biraz iri ezine peynir
1 çorba kaşığı tepeleme süzme yoğurt.
½ tatlı kaşığı kuru nane
Yumuşatmak için zeytinyağı
Boyuna kesilmiş salatalık dilimleri.
Peynirinizi çatalınızla ezin. Yoğurt ve kuru naneyi
ekleyerek iyice karıştırın. Kıvam koyu olursa zeytinyağı damlatarak kıvamı
yumuşatın.
Salatalığınızı alacalı soyun. İnce ,kıvırılacak incelikle
dilimleyin.
Haydarinizi bıçak yardımıyla dilimlere sürün, sıkmadan rulo
yaparak kürdanla sabitleyin.
30 dk kadar buzdolabında bekletip soğuk servis yapın…
Afiyetle
Sevgili Nergis mevsimi Lorlu yapmış,denemek isteyenlere:
http://nergismevsimi.blogspot.com.tr/2015/05/lorlu-rulo-sarma.html
Sevgili Nergis mevsimi Lorlu yapmış,denemek isteyenlere:
http://nergismevsimi.blogspot.com.tr/2015/05/lorlu-rulo-sarma.html
Bu da değişik bir alternatif olmuş :) Ben daha önce Rulo Cacık, Rulo Buğday Salatası ve en son Lorlu Rulo Sarma olarak yapmıştım, bu da değişik bir alternatif olmuş :) Sıcaklarda her haliyle tercih edilecek, değişikliklere uygun bir tarif aslında.Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Nergis mevsimi ilham oldunuz.....
Sil