İki tur değirmen karabiber, hazır kavurma ve yumurta….Öğün kurtarıcı lezzet…
Mutfağımda çok sık yapılmaz ama çok severim, kaçamak diyelim. Sofranıza lezzetimizin yanı başına ,taze veya kuru soğan olmaz ise damak tadına katılmazsa eksik kalır…Pidemiz kadraja girmemiş….
100 gr hazır kavurma
2 Yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ( kavurmanız yağsız ise)
Kavurmayı yanmaz
tavanıza alın.Tavanız, orta hararette ısınırken tahta kaşık ile ısınan eti liflerine ayırın.Kızarmasına
izin vermeden yumurtalarınızı kırarak karıştırın….
Yumurta tam pişerken tavanızı ocaktan alın. Değirmen
karabiber ile lezzetlendirin….
Hazır kavurmalar azda olsa tuzlu olduğu için ben tuz
eklemiyorum.. Tercih sizin…
Püf nokta kavurmanın kurumasına izin vermeden, yumurtanın
pişme süresini hesaplamak….
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder