23 Nisan 2015 Perşembe

Yumurtalı kavurma




İki tur değirmen karabiber, hazır kavurma  ve yumurta….Öğün kurtarıcı lezzet…

Mutfağımda çok sık yapılmaz ama çok severim, kaçamak  diyelim. Sofranıza  lezzetimizin yanı başına ,taze veya kuru soğan olmaz ise damak tadına katılmazsa eksik kalır…Pidemiz kadraja girmemiş….

100 gr hazır kavurma
2 Yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ( kavurmanız yağsız ise)

Kavurmayı  yanmaz tavanıza alın.Tavanız, orta hararette ısınırken  tahta kaşık ile ısınan eti liflerine ayırın.Kızarmasına izin vermeden yumurtalarınızı kırarak karıştırın….




Yumurta tam pişerken tavanızı ocaktan alın. Değirmen karabiber ile lezzetlendirin….
Hazır kavurmalar azda olsa tuzlu olduğu için ben tuz eklemiyorum.. Tercih sizin…
Püf nokta kavurmanın kurumasına izin vermeden, yumurtanın pişme süresini hesaplamak….

Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder