Ispanak son demlerini yaşıyor…İstedim ki bahar ot ve
sebzeleri blogum da hayat bulmadan
sizlerle sıcak yoğurtlu ıspanağımı
paylaşayım.
Pazardan ıspanak alınmışsa 2 çeşit yemek pişer. Kavrulmuş ve
mercimeklisi. Ekşili mercimeklisi ağırlıkta kök
ve saplardan pişer.
Yapraklar da ya böreklik, ya da yumurtalı sofraya konması
için kavrulur….Bu sefer değişiklik olsun. Hem salata ,hem meze hem öğün
atlatabileceğiniz bir lezzet. Son derece hafif…..
Ev süzme yoğurdu çeşitli kıvamlarda pişirmek ,zaten anne
mutfağından öğrendiğim ve et ile sunmak bildiğim yöntem.
Ispanakla neden
buluşmasın?
Bu nefis lezzet için buyrun portakalveçiçek mutfağına…..
Ispanağı kavurmak için;
1 kg ıspanağın yaprakları
2 adet orta boy kuru
soğan
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Karabiber tuz sumak
Sıcak yoğurt sos için;
2,5 çorba kaşığı tepeleme ev süzme yoğurdu
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ
2,5 çay bardağı su(Yoğurt kıvamınıza göre azaltabilirsiniz)
Tuz ve değirmen karabiber
Kırmızı sos için,
Tere yağ ve pul biber
Yapılışı:
Ispanağınızı bildiğiniz yöntemle kavurun.
Sıcak yoğurt sos
için ,karabiber ve tuz hariç malzemeyi
sos tencerinize alın .Çırparak pütürsüz hale getirin.( Su oranını yoğurt
kıvamınıza göre ayarlayabilirsiniz).
Ateşe aldığınız sos kabını sürekli
karıştırarak ve göz göz açılıncaya kadar pişirin. En son tuz ve karabiber
ekleyin
Ilımış kavrulmuş ıspanağınızı servis tabağınıza alın. Sıcak
yoğurt sosu ekleyin. En son renk ve lezzet katmak için biberli sosu gezdirin.
Unutmadan, sunum tabağım annemin dedesinden....Anmadan geçmem mümkün değil.
Kerimancığım..ellerine sağlık ne güzel anlatmışsın,tarifinde kendi annemin tarifiyle aynı.ayrıca atalarına verdiğin değeri çok takdir ettim.O güzel tabakta kimbilir ne anılar saklıdır.takdir edilecek bir Giritli bayan kişiliğine sahipsin sevgiler..Dedeniz de nurlar içinde yatsın.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Meral abla....Yaşamayı ve yaşatmayı seviyorum.
Sil