14 Mayıs 2012 Pazartesi

Sucuk İçi Köfte



Taze patates ve sarımsak, sevdiğim bahar sebzelerinden…Tam olgunlaşmadan, acımadan ve kartlaşmadan mutfağımda yerini alır, tüketmekten zevk alırız…..Taze sarımsak başı , bu tarif için ideal.Taze olmasına rağmen ne baskın kokusu  sizi ve etrafınızı rahatsız ediyor,nede tadı .Şimdi tam zamanı diyerek tarifime geçiyorum:


600-700 gr köftelik kıyma (dana kuzu karışık)

25-30 adet taze diş sarımsak

1 su bardağı dövülmüş kuru ekmek

1 tatlı kaşığı  kimyon (silme)

1 tatlı kaşığı tatlı pul biber(silme)

1tatlı kaşığı biber salçası(renk için,silme)

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz(ev biber salçanızın tuz miktarına göre ayarlayınız)

5-6  çorba kaşığı zeytinyağı

½ çaykaşığı karbonat

1-2 damla limonsuyu



Sarımsağınızı  tuz ile havan’da dövün(özü çıkmalı)




Kıyma,  zeytinyağı ,karbonat ve limonsuyu hariç tüm malzemeyi  iyice harmanlayın.Harca kıyma ve zeytinyağını ekleyin ,karbonatı limon suyu ile kabartarak 7-8 dk  yoğurun.En az 2 saat buzdolabında dinlendirin ve tekrar yoğurun.Köftelere yassı şekiller vererek,az yağda kızartın.


 

Taze patatesi, nasıl değişik sunarım düşüncesiyle daha önce http://www.devletsah.com/hasselbacken-patatesi/ sitesinde gördüğüm kesme şekli aklıma geldi,kesme tahtasına bantladığım 2 ahşap kalemin arasına yerleştirdiğim ve ince dilimlediğim patatesi tüm olarak kızgın yağa attım.Sonuç ;benim için son derece memnun edici…Patatesi  öyle kızarmış çıtır çıtır beklemeyin.Kabuğu ile kızarmış olduğu için az yağ çekmiş haşlama gibi oluyor.Yağınızın patates seviyesinin üstünde olması yeterli…



Dün,Anneler günü nedeniyle dışarıda olduğumuz için,kalan köfteler bu gün mutfağımda salçalı olarak fırında(Domates ve ev  biber salçası sulandırıldı, kekikle lezzetlendirildi, domates dilimleri ile süslenip fırınlandı)….Ne diyelim,bir tarif iki çeşit lezzet…Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder