16 Haziran 2012 Cumartesi

Bezelye Mezesi


Bu lezzeti, Kıbrıs'ta gittiğimiz bir balık lokantasında tattım.Bezelyenin balık mezesi olarak ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim,ancak lezzet olarak çok yakışmıştı. Lezzeti kendi damak zevkime göre ölçüledim. Tarifin  püf noktası tüm malzemenin minik doğranması ve bezelyenin cinsine göre doğru yumuşaklıkta haşlanması,ne diri olmalı nede çok yumuşak..Ne diyelim taze bezelye bitmeden,sofranızda yerini almalı :)


Tarif şöyle,

1,5 su bardağı taze iç bezelye

3 adet kornişon turşu

½ çay bardağı dilimli yeşil zeytin

2-3 dal dereotu

½ tatlı kaşığı tatlı pul biber

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı limonsuyu

Tuz

İç bezelyeleri 10-12 dk kadar  haşlayın.Soğumaya alın.Kornişon turşu,yeşil zeytin,dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik boyutta doğrayın.



Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırın,zeytinyağı,limonsuyu,pulbiber ve tuz ile tatlandırın.



Afiyet Olsun.

Not:Bezelyeleri minik boyuta getirmek biraz sabır istiyor,ben çift saplı zıh kullandım.Mutfak robotunda çok ezilmesinden korktuğum  için bu yöntemi tercih ettim...

Turşu ve yeşil zeytin  mezeye ekşimsi tat veriyor,limon suyunu ve tuzu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.



Tarif 4 kişiliktir.




3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir tarif. Ama o bıçak korkuttu beni. nasıl kullandınız. Maşallah. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Biraz Çukurovalı el becerisi diyelim.Kullanırken değilde yıkarken elimi kestim desem...Çok dikkat lazım..

    YanıtlaSil