Bu lezzeti, Kıbrıs'ta gittiğimiz bir balık lokantasında tattım.Bezelyenin balık mezesi olarak ne alakası var dediğinizi duyar gibiyim,ancak lezzet olarak çok yakışmıştı. Lezzeti kendi damak zevkime göre ölçüledim. Tarifin püf noktası tüm malzemenin minik doğranması ve bezelyenin cinsine göre doğru yumuşaklıkta haşlanması,ne diri olmalı nede çok yumuşak..Ne diyelim taze bezelye bitmeden,sofranızda yerini almalı :)
Tarif şöyle,
1,5 su bardağı taze iç bezelye
3 adet kornişon turşu
½ çay bardağı dilimli yeşil zeytin
2-3 dal dereotu
½ tatlı kaşığı tatlı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limonsuyu
Tuz
İç bezelyeleri 10-12 dk kadar haşlayın.Soğumaya alın.Kornişon turşu,yeşil
zeytin,dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik boyutta doğrayın.
Derin bir kasede tüm malzemeyi
karıştırın,zeytinyağı,limonsuyu,pulbiber ve tuz ile tatlandırın.
Afiyet Olsun.
Not:Bezelyeleri minik boyuta getirmek biraz sabır
istiyor,ben çift saplı zıh kullandım.Mutfak robotunda çok ezilmesinden
korktuğum için bu yöntemi tercih ettim...
Turşu ve yeşil zeytin
mezeye ekşimsi tat veriyor,limon suyunu ve tuzu damak zevkinize göre
ayarlayabilirsiniz.
Tarif 4 kişiliktir.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilDeğişik bir tarif. Ama o bıçak korkuttu beni. nasıl kullandınız. Maşallah. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBiraz Çukurovalı el becerisi diyelim.Kullanırken değilde yıkarken elimi kestim desem...Çok dikkat lazım..
YanıtlaSil