27 Kasım 2012 Salı

Balkabaklı Etimek tatlısı



  Bu gün misafirlerim vardı,dün hazırladım bu tatlıyı.Teyzemin klasik misafir tatlısıdır. Etimeklerin üzerine puding karşımı değilde ,yalancı tavuk göğsü hazırlayıp sunar ,mevsiminde kabaklı yapar.

       Bu tatlı pudingli olmaz mı diye düşünüp,pudingi katılaştırmanın yolunu  sütü azaltıp,nişasta eklemekte buldum.Arzu ederseniz üzerine sakızlı muhallebide hazırlamak mümkün.
  Vanilya aroması çok yakıştı kabağa....Hazırlaması pratik,kış mevsiminde kabağı  keyifle  tüketeceğiniz,hafif süslü bir tatlı.Tarif benden denemesi sizden .

1 kg soyulmuş balkabağı
1,5  çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
1,5 paket tuzsuz etimek
1 su bardağı şekerli(1 tatlı kaşığı şeker eritilecek) su veya
   sulandırılmış reçel suyu(turunç reçeli suyu veya şeftali reçeli suyu)
1,5 su bardağı  iri cekilmiş ceviz

Muhallebisi için,
2 paket Dr.Oetker puding(vanilya aromalı)
6 bardak süt
1,5 çorba kaşığı nişasta

Süslemek için tarçın

 Soyulmuş bal kabağını dilimleyin,Tencerenize şeker ve su ekleyerek,tam yumuşayıncaya kadar pişirin.

  Etimekleri servis tabağınıza dizin,reçel suyunu sulandırdığınız 1 bardak su ile etimekleri ıslatın.Karşımın çok şekerli olmamasına dikkat edin.

  Ezdiğiniz kabakları etimeklerin üzerine yayın ,kaşıkla düzeltin.

Çekilmiş cevizi ve tarçını serpiştirin.
 
   Soğuk süt,nişasta ve puding tozunu bir tencerede karıştırın.Katılaşıncaya kadar pişirin.Servis tabağındaki cevizli kabağın üzerine homojen şekilde yayın.

   Buzdolabında bir gece soğuttuğunuz tatlının üzerine,tarcın serpiştirerek servis yapın.


   Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder