Bu gün misafirlerim vardı,dün hazırladım bu tatlıyı.Teyzemin klasik misafir tatlısıdır. Etimeklerin üzerine puding karşımı değilde ,yalancı tavuk göğsü hazırlayıp sunar ,mevsiminde kabaklı yapar.
Bu tatlı pudingli olmaz mı diye düşünüp,pudingi katılaştırmanın yolunu sütü azaltıp,nişasta eklemekte buldum.Arzu ederseniz üzerine sakızlı muhallebide hazırlamak mümkün.
Vanilya aroması çok yakıştı kabağa....Hazırlaması pratik,kış mevsiminde kabağı keyifle tüketeceğiniz,hafif süslü bir tatlı.Tarif benden denemesi sizden .
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
1,5 paket tuzsuz etimek
1 su bardağı şekerli(1 tatlı kaşığı şeker eritilecek) su
veya
sulandırılmış reçel
suyu(turunç reçeli suyu veya şeftali reçeli suyu)
1,5 su bardağı iri cekilmiş
ceviz
Muhallebisi için,
2 paket Dr.Oetker puding(vanilya aromalı)
6 bardak süt
1,5 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için tarçın
Soyulmuş bal kabağını
dilimleyin,Tencerenize şeker ve su ekleyerek,tam yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etimekleri servis
tabağınıza dizin,reçel suyunu sulandırdığınız 1 bardak su ile etimekleri
ıslatın.Karşımın çok şekerli olmamasına dikkat edin.
Ezdiğiniz kabakları
etimeklerin üzerine yayın ,kaşıkla düzeltin.
Çekilmiş cevizi ve tarçını
serpiştirin.
Soğuk süt,nişasta
ve puding tozunu bir tencerede karıştırın.Katılaşıncaya kadar pişirin.Servis
tabağındaki cevizli kabağın üzerine homojen şekilde yayın.
Buzdolabında bir
gece soğuttuğunuz tatlının üzerine,tarcın serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder