Ne kadar uzun zaman oldu Puf böreği yemeyeli...Annemin yaptığının tadını yakalayabilir miyim diye uzun süredir denemedim belkide.Sıcak böreğin yanında mis gibi ev yoğurdundan yapılmış ayran,özlemişim.
Puf böreği ,herhalde pişirenin ikramı yetiştirmek adına ocağın başında sıcak sıcak atıştırdığı yegane böreklerden.En azından benim için öyle...Tadına bakmak adına olsa da kaçamak yapmak keyif puf böreğinin.
Bu hamura en çok peynirli iç malzemenin yakıştığını düşünüyorum.Tercih değilde,sanki başka içle yapılmazmış gibi geliyor bana.Hamur daha kalın açılsa ,belki başka içlerle denemek mümkün.Puf puf böreğe peynir çok yakışıyor
Tarifimiz şöyle,
1 Yumurta
200-250 gr un
1/2 su bardağı su
½ çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
İç İçin,beyaz peynir ve maydanoz karışımı iç
Yumurta,kabartma tozu,tuz
karışımına,azar azar su ve un ekleyerek,ne çok yumuşak nede çok sert hamurumuzu elde
edelim.10 dk kadar yoğurun.1 saat kadar oda sıcaklığında üzerine hafif nemli
bez örterek dinlendirelim.
Hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın,bıçak sırtı inceliğinde açın.Peynirli
ve maydanozlu içi yufkanızın yarısına
parça parça koyun.Diğer yarısını üzerine kapatıp,büyükçe bir D elde
edin.
Ruletinizle çeşitli şekillerde kesin.Hamur iyice kapanmış olmalı.Kızartma
esnasında böreğin içine yağ girerse puf halini elde edemeyiz.
Bütün börekleri hamurumuz çabuk kızaracağı için
hazırlayalım.temiz bir bez üzerine yayalım,kurumaması için üzerine tekrar bez
örtebilirsiniz.
Bol kızgın yağda kurutmadan ,hafif pembeleşinceye kadar
kızartalım..
Çıtır puf böreklerimizi sıcak olarak ayran veya çay ile servis yapalım.
Afiyet olsun
superrrr
YanıtlaSilTeşekkür ederim.)
Sil