18 Kasım 2012 Pazar

PUF BÖREĞİ



      Ne kadar uzun zaman oldu Puf böreği yemeyeli...Annemin yaptığının tadını yakalayabilir miyim diye uzun süredir denemedim belkide.Sıcak böreğin yanında mis gibi ev yoğurdundan yapılmış  ayran,özlemişim.


      Puf böreği ,herhalde pişirenin ikramı yetiştirmek adına ocağın başında sıcak sıcak atıştırdığı yegane böreklerden.En azından benim için öyle...Tadına bakmak adına olsa da kaçamak yapmak keyif  puf böreğinin.

      Bu hamura en çok peynirli iç malzemenin  yakıştığını düşünüyorum.Tercih değilde,sanki başka içle yapılmazmış gibi geliyor bana.Hamur daha kalın açılsa ,belki başka içlerle denemek mümkün.Puf puf böreğe peynir çok yakışıyor

    Tarifimiz şöyle,


1 Yumurta
200-250  gr un
1/2  su bardağı su
½ çay kaşığı kabartma tozu
Tuz

İç İçin,beyaz peynir ve maydanoz karışımı iç



     Yumurta,kabartma tozu,tuz  karışımına,azar azar su ve un ekleyerek,ne  çok yumuşak nede çok sert hamurumuzu elde edelim.10 dk kadar yoğurun.1 saat kadar oda sıcaklığında üzerine hafif nemli bez örterek dinlendirelim.
     Hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere  ayırın,bıçak sırtı inceliğinde açın.Peynirli ve maydanozlu içi  yufkanızın yarısına parça parça koyun.Diğer yarısını üzerine kapatıp,büyükçe bir D elde edin. 



Ruletinizle çeşitli şekillerde kesin.Hamur iyice kapanmış olmalı.Kızartma esnasında böreğin içine yağ girerse puf halini elde edemeyiz.


Bütün börekleri hamurumuz çabuk kızaracağı için hazırlayalım.temiz bir bez üzerine yayalım,kurumaması için üzerine tekrar bez örtebilirsiniz.


Bol kızgın yağda kurutmadan ,hafif pembeleşinceye kadar kızartalım..


Çıtır puf böreklerimizi sıcak olarak  ayran veya çay ile  servis yapalım.

Afiyet olsun

   

2 yorum: