Ispanağı haşlayarak iç yapmayı sevgili görümcem Nil Karakayalı'dan öğrendim.Ispanağın otsu tadı yok etmenin yegane yollarından biri olduğunu düşünüyorum.Üstelik yemyeşil rengi ile tarifi hazırlarken bile keyif veriyor..
Haşlama süresi sadece 1 dk,aslında bitkinin diriliğini öldürmek adına dakikalarca kavurmaktan daha kolay ve pratik bir yöntem.Yıkadığınız yaprakları kurutmadan hop sıcak suya ıspanaklar...Lezzet ise kavrulmanın aksine daha hafif...
4 adet yufka için Kol böreği tarifim şöyle,
1,5 kilo ıspanağı kesmeden tüm olarak haşlayalım(kök ve sapları hariç),soğuk sudan geçirip,elimizle iyice sıkalım.3-4 kaşık sıvı yağda kavurduğumuz 2 adet orta boy soğana,kıyarak ekleyelim. Tuz ,karabiber ve pul biber ile lezzetlendirelim.
Börek harcı için,yarım çay bardağı süt,yarım çay bardağı su ,3/4 çay bardağını sıvı yağı derince bir kapta karıştıralım.Harç 4 yufka için tam geliyor.
Elde ettiğimiz ruloları yağlanmış tepsiye dizelim.Üzerine bir yumurtanın sarısını sürelim. Çörekotu ve susamla süsleyebilirsiniz.
Böreklerimiz fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim.(175-200 derece)
Afiyet olsun
Teşekkür ederim Fuat Bey.
YanıtlaSil