5 Mayıs 2013 Pazar

Etli Taze Fasulye





Bu gün mutfakta taze fasulye sezonu açılmıştır.Bıktım galiba kış sebzelerini pişirmekten….Derin dondurucu yayla sezonu için hazır.Bir-iki şey dışında ,eskiler bitti.

Etli taze fasulyeyi çok severiz,yanına bulgur pilavı ve cacıkla.Ama yeşil bibersiz olmaz diyenlerdenim.Salça konusunda dikkatliyim bu her sebze yemeğimde olduğu gibi,sebze tadının önüne geçmesine asla izin vermem. Salçamı ? tabiî ki ev yapımı biber salçası JYemeğimiz mis gibi kuzu etli olunca ,Çukurovalı mutfağımdan bu tarif size gelsin.

750 gr taze fasulye
250 kuzu kuşbaşı
 1 adet iri soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası veya domates salçası
Karabiber
Tuz



Kuşbaşı etinizi yarım çay bardağı zeytinyağı  ve 2 su bardağı su ile düdüklü tencerenize alın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dk kadar pişirin ,kenara alın.(Tam pişmeyecek)
Taze fasulyeleri bildiğiniz yöntemle kılçıklarını temizleyin,başlarını kesin,2 ye veya 3 e bölün.Etlerinizi ve suyunu kenara alın.Kalan yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın,yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ,pembeleşmeye başlarken etleri ekleyin,beraber kavurun.Yıkanmış , bölünmüş fasulyeleri ekleyin ve çırparak sarartın.Küp doğranmış domatesleri ekleyin…
Etinizin haşlandığı suya, 1 tatlı kaşığı salçayı ezin. Yemeğinizin üstüne ekleyin,eksik kalırsa sebzelerin üstünü tam kapatmayacak şekilde su ekleyin.
20-25 dk kadar fasulyenizin ve etinizin yumuşaklığını kontrol ederek,kısık ateşte pişirin.
Veya
Düdüklü tencerenizin uygun pişirme modunda,  10 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder