27 Ocak 2013 Pazar

ROKA SALATASI( Balık Salatası)


    
 Roka salatası , balık menümüzün olmazsa olmazı. Balığın bol olduğu şu sıralarda her hafta sonu balık tüketir olduk.
       Lezzetli, rahiyası kuvvetli bir yeşillik. Nar ekşisi ve sarımsakla soframda  hayat bulan haliyle roka salatası için aman dikkat: Tarife  limon suyu da eklendiği için,nar ekşisini kontrollü eklemekte fayda var. Fazla ekşilik roka tadının önüne geçmesin .

   Tarifte  manavda yeni tanıştığım bir domatesi kullandım : Kaplan domates.Antalya’da üretimine başlanmış.Tohumu ithal, internette araştırmalarım sonucunda likopen oranı yüksekmiş bu domateste, oldukça lezzetli.Çizgili domates olarak da anılıyor.Kış mutfağımda domates kullanmayı minimum a indirsem de bu salata için domates lezzet veriyor.Eşimin evin alışverişini yaparken bu domatesin adını unutup,evde "leopar domates var mı" demesi  beni gülümsetiyor telefonda  J


Tarifim için büyükçe bir bağ roka kullandım,yıkandı  iyice kurutuldu.Lezzetli yeşil salatalarınızda yeşillikleri mutlaka iyi kurutun,sulu sulu yeşillikler salatanın tadını bozuyor.


Elinizle iri doğradığınız rokaları salata kabına alın,domateslerinizin kabuğunu soyun,çok küçük olamayan küp halinde doğrayın.Sarımsakları eziciden geçirin.


Salatanızı nar ekşisi,limon suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.

Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Keriman hanımcım, afiyetler olsun. Ellerinize sağlık.
    Roka nasıl yakışıyor balığa, değilmi? Salatanız da çıtır taze görünüyor.
    Domatesi kışın ben de bırakıyor gibiyim ama kaplanla:)) biz de tanıştık. Çok lezzetli umarım bozmazlar.
    Güzel bir haftasonu diliyorum, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. cok güzel görünüyor.ellerinize Saglik

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Sare hanımcım.Kaplan domates kış sofralarını lezzetlendirecek.Yaz domatesi kadar lezzetli.Ancak salatalara kullanacak kadar alıyorum. Yemekleri derin dondurucudan yaz domatesi ile yapamaya devam :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Salata muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık. Rokayı ben de çok seviyorum. Ayrıca bu domatesin lezzeti benim de çok hoşuma gitmişti ama hiç araştırmak aklıma gelmemişti. Kışın kullanmaya çekiniyorum ben de domatesi ama olmayınca da lezzetsiz oluyor herşey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet,ben yeşil salatalarım da domates kullanmayı seviyorum.Teşekkür ederim Deniz hanım

      Sil