14 Nisan 2013 Pazar

Renkli Meze



Arada sırada buzdolabının sebzeliğine baktığınızda her bir sebzeden birer veya ikişer kaldığını görünce ne yapmalı diye düşünüp durduğunuz olur mu?…Ya yenilerinden alıp malzemenin tamamını kullanma yoluna gideriz,yada bir köşede büzüp kalır,en sonunda çöpe gider …Çünkü tek başına bir işe yaramadığı zamanlar olur.

Mutfağımın vazgeçilmezidir süzme yoğurt.Çorba ,ayran,yoğurtlu mezeler  her zaman soframda yerini alır.

Bu tarif böyle ortaya çıktı,sebzelikte  havuç,kırmızı biber  ve yeşil çarliston biberden birer tane görünce işe koyuldum.Bazen 3-4 basit malzeme ile lezzet ve şıklık  yaratmak mümkün.

Tarifi bu şekilde sunmamın bir  sebebi de ,her cins sebze kızartmalardan hoşlanmayanların da gönlünü kazanmak.Yoğurtlu kısım ile isteyen istediği sebzeyi tabağına alabilsin.Tarifin püf noktası,sebzeleri doğru incelikte kesebilmek,kızartma esansında küçülme paylarını hesaplayın.

Şşşşiit,evde her bir sebzeden birer tane  kaldığını kimseye söylemek yok J

Ne dersiniz?

1 Adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy etli yeşil biber
1 adet büyük boy etli kırmızı biber
1,5 su bardağı koyu kıvamda süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz

Kızartmak için sıvıyağ

Patatesimizi soyalım,havuçları traşlayalım.Kibrit çöpü kalınlığından biraz kalın   doğrayalım.(Bu iş için robotların çeşitli bıçakları var ,ben rendemin değişebilen aparatını kullanıyorum).


Biberlerimizin içini temizleyelim.2-3 mm kalınlığında tahta üzerinde jülyen keselim.

Kızartma sırası ile patates,havuç ve biberleri  sıra ile kızartıp,ayrı ayrı kaplara alalım.Koyu kıvamlı yoğurdumuza ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyelim.İyice karıştırdığımız yoğurdu sıkma poşetimize dolduralım.
Servis kabınıza sıra ile sebzeleri karıştırmadan, aralıkla dizelim.


Sıkma poşetinize aldığınız sarımsaklı yoğurdunuzla araları doldurun.

Tarif 4 kişiliktir.

Afiyet olsun.

Not :Arzu ederseniz ince kesilmiş  kabak veya patlıcan da kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder