11 Nisan 2013 Perşembe

Garnitürlü Kuzu Etli Enginar.







Enginar severler için azıcık eziyetli ama bir o kadar da,lezzetli enginarla yapılan tatları sofralara koyma zamanı geldi.Kimimiz evde ayıklamayı tercih ediyor,kimimiz pazarda limonlu veya limon tuzlu suda beklemiş enginarları alıyoruz.

Benim tercihim evde ayıklamaktan yana,mutlaka yaprakları kemirmeli….:)


Bir başka tarifimde bu yaprak diplerini yemeğime ekliyorum eğer sapları da taze ise mutlaka…Her yerini kullanmayı seviyorum bu kaba görünüşlü ama bir o kadar da lezzetli çiçeğin..

Tarifim garnitürlü,hazır konserve kullandım.Elimin altında olsun diye küçük bir kavanoz almıştım.Aslında evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Tarifimize geçelim mi?

MALZEMELER.


200-250 gr yağsız kuzu kuşbaşı(küçük doğranmış)
6 adet taze çanak enginar
1 adet iri kuru soğan
1 küçük kavanoz garnitür
1 çay bardağı zeytinyağı


Karabiber
Tuz
Limon suyu.


Küçük çelik tencere de doğranmış kuzu kuşbaşını ,zeytinyağının yarısı ve  su ekleyerek kuzu etlerimiz tam pişirelim.Suyunu çekmeye yakın yemeklik küp doğranmış soğanı da ekleyerek kavuralım.

Enginarları ayıklayarak,limonlu suda bekletelim.Garnitürü sudan geçirerek,konserve suyundan arındıralım.(garnitürü evde hazırlayacaksanız,pişme sürelerine göre  haşlayın)

Pişmiş etler, garnitürü,tuz ve karabiberi tencerenizde harmanlayın.

Yayvan çelik tencereye enginarları sıralayın.Her bir yuvaya harmanladığınız malzemeyi ekleyin.Enginarların seviyesinde( kesinlikle iç malzemeye su değmeyecek şekilde)su ve kalan zeytinyağın ekleyin.Tencere kapağı kapalı,enginarlar yumuşayıncaya kadar 20 dk kadar pişirin.(çatal testi uygulayabilirsiniz).

İç malzeme, enginar çanaklarınızın büyüklüğüne göre değişebilir.

Arzunuza göre dereotu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder