27 Mayıs 2013 Pazartesi

Fesleğenli-Domatesli Makarna




Bazen Çukurova güneşi’nin hain olduğunu düşünüyorum.Herşey o kadar çabuk oluyor ve olgunlaşıyor ki!!!Yayla zamanı da aynı sıkıntıyı yaşıyorum,yetişemiyorum.

Diğer yandan isyan etmemeli,bu güneşi arayan onlarca ülke yaşanları olduğunu biliyorum…

Balkon bahçemdeki fesleğenlerim tohuma kalkmak üzere,sert güneşte olgunlaştı ve bir kısmı kışlık hale geldi bile…Yeni tohumlar ekilecek demektir.

Fesleğen yaprakları bu kadar bol iken makarnayı da lezzetlendirme zamanı gelmiştir demektir.Bu tarif için ister kuru ister yaş fesleğen kullanın domatesli makarnaya keyif katıyor.


Bu tarife kedim “Lord” un fesleğen saksısıyla balkon keyfini de  eklemeden geçemedimJ


Tarifim şöyle….

Yarım paket çubuk makarna
2 su bardağı domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
6 diş sarımsak
1-1,5 çorba kaşığı tereyağ
3-4  çorba kaşığı zeytinyağı
10 -12 yaprak taze fesleğen
Karabiber


Servis için ,
Rendelenmiş parmezan peyniri
Taze fesleğen yaprağı



Domates sosu için zeytinyağ,ince doğranmış sarımsağı tencerenize alın.Aynı anda kaynamış suya tuz ve sıvı yağ ekleyin.Makarnanızı aldante haşlamak üzere sıcak suya alın.Sarımsaklar sotelenmeye yakın,domates püresini ekleyin.

Püreniz pişmeye yakın yarı diri makarnaları  delikli kepçe ile sarımsaklı-domatesli püre içine aktarın, ateş hızını artırın.Bir çorba kepçesi makarna suyundan soslu makarnaya ekleyin.Tereyağını ,taze çekilmiş karabiberi ekleyin .Ateş hızını makarna ve sosla tam pişecek hıza getirin.Karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.

Suyunu çeken makarnayı ateşten alın.İnce kıyılmış fesleğenleri ekleyin.Harmanlayın.

Serviste rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin.

Not : Parmesan peynirinin tuzu yeterli geldiği için  tuz eklemedim.


1 yorum: