28 Ağustos 2013 Çarşamba

TAZE FASULYE SALATASI





Dürdane teyzenin bahçesinden….Her yıl ne kadar toplarsa bize de getirir tadımlık.
Aslında sihirli fasulye bu, haşlanınca rengi yeşil oluyor.….Lezzeti  tam .Fasulye tazecikken ,yaz domatesi ve sirkeli sarımsaklı sosu ile soframda yerini aldı. Tam bir yaz lezzeti….Ne dersiniz denemeye?



Malzemeler

400 gr mor fasulye(arzu ettiğiniz fasulye cinsi)
1 Adet domates
4-5 kaşık zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
¼  çay bardağı limon suyu
¼  çay bardağı sirke
Tuz


Fasulyelerinizin kılçıklarını temizleyin,3-4 parçaya kırarak bölün. Haşlama teline alın, buharda 20 dk kadar haşlayın(haşlama teliniz yoksa suda da haşlayabilirsiniz)



Sos için, domatesinizi  rendeleyin, sarımsak, limon ,zeytin yağ, sirke ile karıştırın.


Haşlanmış fasulyeleriniz ılık iken, sosunu ekleyin.


Afiyet olsun

3 yorum:

  1. Elinize sağlık eminim çok lezzetlidir ama ben o mor renge kıyıp pişiremezdim herhalde :) Mor fasulye hiç görmedim,çok güzel keşke pişince de aynı renkte kalabilse.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sihirli bu fasulye,rengi ne güzel değil mi ? Bende çok istedim pişince aynı renkte kalsın ama olmadı.Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  3. Bencede rengi çok hoş ilk defa gördüm sevgilerimle..

    YanıtlaSil